Mili priatelia, vyrabam si sama jogurt. Neviem vsak, ako mam zo 700ml 3,6%mlieka pomocou slahacky dostat 700ml 10% mlieka. Ak mi vie niekto poradit budem velmi vdacna.Lucia
@tetapetra to, ze si o tom 20 rokov nepocula este neznamena, ze sa take podvody nerobia. Vo svete su dost bezne a bojuje sa proti nim. Ak chces vediet ake vselijake dobroty sa davaju do mlieka pre zvysenie zisku, pozri si napriklad tu:
https://www.mdpi.com/2076-3417/13/17/9821
... cize ano, olejom sa navysuje odobrana tukovatost, ked sa odoberie privela vzacneho mliecneho tuku a ked ho este aj viac zriedia vodou, pridavaju sa stabilizatory a dalsie smakotiny zdraviu skodlive.
O skodlivosti syntetickeho mlieka su tony clankov a o tom, ze sa mixuje aj s normalnym sa neda moc pochybovat, su na to niektore jednoduche indikatory - zmena farebnosti.
@rozculena no asi preto, ze sa to tam nepise, tak sa tomu hovori podvod, zehej
@tetapetra ano, tie smakociny su rozne vyrabane, ale tie ktorych reklama nedavno bezala v tv su iny chemicky mix, ktory nema s falosnym mliekom okrem farby nic spolocbe, kdezto tie falosne mlieka su umelo vytvorene a vydavane za mlieko. Indi s tym maju bohate skusenosti a cinania im to odhalili...
@rozculena inak ohladne popisovania detailov zlozenia vyrobkov, napriklad ak by si vedela, ze najpouzivanejsi stabilizator benzoan sodny sa priemyselne vyraba neutralizaciou kyseliny benzoovej, ktora sa vsak vyraba ciastocnou oxidaciou toluenu s kyslikom, tak by si zrejme ich moc nejedla, ci? ... a co mame spolocne s indami? no predsa zemegulu, ktora je gulata.
@domak2 preto s tym v USA bojuju, rovnako ako aziati a v nemecku dokonca mali k tomu aferu ... nebudem ti robit researche, dohladaj si, ked myslis, ze sa to tyka rozvojovych krajin iba ... pre PL sme my rozvojovci, preto ku nam posielaju kvalitku ktoru u nich ani nekupis a preto aj madari sem dokazali poslat klobasky s mrvenymi tehlami ci cimto..
@domak2 a este detail ... v EU nemame zatial voci tomu legislativu ... a z ineho zdroja citujem:
Italian society remains skeptical about synthetic meat and dairy, while politicians in some other European countries, including Hungary and Poland, have also called to consider taking steps against lab-grown food.
... takze bez vanku sa list nepohne. Ak by to tu nebolo, taliani by nas na to neupozornovali.
@rozculena co jes, alebo nejes ma netrapi, ale reagovala si na vyskyt oleja, ze nie je pisany na mlieku a objasnil som ti, ze preto sa tomu vravi podvod. A ako dovysvetlenie som ti uviedol, ze neuvadzaju sa podrobnosti ani tam, kde je pisane zlozenie, ako sa vyrabaju jednotlive zlozky a jednu konkretnu, ktoru najdes horcicou pocnuc a mineralnou vodou konciac, tak je tebou prehliadana, pritom je sucastou kazdodenneho jedalnicka a ma tiez vplyv na zdravie.
Ked to chces uplne presne, vratit sa k trojclenke a vypocitat