Ako zvýšiť tučnosť mlieka pre výrobu jogurtu?

luciahv
10. sep 2024

Mili priatelia, vyrabam si sama jogurt. Neviem vsak, ako mam zo 700ml 3,6%mlieka pomocou slahacky dostat 700ml 10% mlieka. Ak mi vie niekto poradit budem velmi vdacna.Lucia

viestta
10. sep 2024

Ked to chces uplne presne, vratit sa k trojclenke a vypocitat

egonsk
10. sep 2024

@luciahv to rovno kup 10% alebo 12% smotanu na varenie a nemusis experimentovat 😉😄

surama
10. sep 2024

@luciahv 3,6 % mlieko staci na vyrobu jogurtu, nie je potrebna ziadna slahacka ani zvysovat tuk. Pridas bio jogurt alebo jogurtovu kulturu a ides.

dadis
10. sep 2024

@luciah 530ml mlieka 3,6% a 170ml 30% smotany

dobryden
10. sep 2024

@luciahv Nemate k dispozicii kravské mlieko napr z nejakej farmy?Tak si sama aj smotanu nazbieram,tieto mlieka co su voda a olej za moc nestoja.

luciahv
autor
10. sep 2024

@egonsk to nie je to iste. Smotana je len cisto tuk a ja potrebujem mlieko,len s vyssou tukovostou🙂

dixitka
10. sep 2024

@luciahv No zo 700 ml menej tučného 700 ml tučnejšieho nedostaneš :D ale môžeš k 700 ml mlieka pridať 200 ml 33 % smotany a bude to 900 ml s približne 10 % tuku

luciahv
autor
10. sep 2024

@viestta tak to asi nepojde, mam tu viac premennych...

viestta
10. sep 2024

@dobryden ty si odkial dosla na to, ze to je voda a olej?

viestta
10. sep 2024

@luciahv ja sa s tym neondiem, dam liter mlieka, 200 ml slahacky a vybavene. Kolko tuku, tolko tuku, este sa nestalo, ze by sa ten jogurt nezjedol

luciahv
autor
10. sep 2024

@dobryden nemam farmarske mlieko, len pasterizovane Bio z obchodu☹ ale to by bolo najlepsie riesenie...dakujem za snahu

luciahv
autor
10. sep 2024

@dixitka dakujem, chapem, ako ste to vypocitali, prosim? To aby som vedela do buducnosti ak budem mat ine cisla....🙂

h2
10. sep 2024

@dobryden Ktoré mlieka sú voda a olej???

luciahv
autor
10. sep 2024

@viestta asi to tak spravim a bude hotovo🙂

tetapetra
10. sep 2024

@dobryden 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ mám 20r v mliekariny, ale toto čítam 1x. 💪🏻👏🏻👏🏻

luciahv
autor
10. sep 2024

@dadis wau,vdaka, ste poklad😉

egonsk
10. sep 2024

@tetapetra to, ze si o tom 20 rokov nepocula este neznamena, ze sa take podvody nerobia. Vo svete su dost bezne a bojuje sa proti nim. Ak chces vediet ake vselijake dobroty sa davaju do mlieka pre zvysenie zisku, pozri si napriklad tu:
https://www.mdpi.com/2076-3417/13/17/9821
... cize ano, olejom sa navysuje odobrana tukovatost, ked sa odoberie privela vzacneho mliecneho tuku a ked ho este aj viac zriedia vodou, pridavaju sa stabilizatory a dalsie smakotiny zdraviu skodlive.
O skodlivosti syntetickeho mlieka su tony clankov a o tom, ze sa mixuje aj s normalnym sa neda moc pochybovat, su na to niektore jednoduche indikatory - zmena farebnosti.

rozculena
10. sep 2024

@egonsk na každej potravine je napísané,čo obsahuje,ešte som nevidela,žeby na mlieku bolo napísané:voda,olej,stabilizátory....

tetapetra
10. sep 2024

@egonsk na Slovensku som to nikde nevidela. Dokonca ani v UK. Po správnosti by to malo byť zapísane. Toto čo píšeš ty, že voda, tuky, oleje,tak sa vyrábajú rastlinné šmakociny

egonsk
10. sep 2024

@rozculena no asi preto, ze sa to tam nepise, tak sa tomu hovori podvod, zehej 😁😁😅
@tetapetra ano, tie smakociny su rozne vyrabane, ale tie ktorych reklama nedavno bezala v tv su iny chemicky mix, ktory nema s falosnym mliekom okrem farby nic spolocbe, kdezto tie falosne mlieka su umelo vytvorene a vydavane za mlieko. Indi s tym maju bohate skusenosti a cinania im to odhalili...

rozculena
10. sep 2024

@egonsk a čo my máme s Indami,chcš tvrdiť,že sa na Slovensko dováža mlieko z Indie?

domak2
10. sep 2024

@egonsk which is considered to be a predominant problem in countries without specific legislation. Toto je hneď v prvom odstavci, týka sa to rozvojových krajín kde nemajú poriadne potravinárske zákony.

egonsk
10. sep 2024

@rozculena inak ohladne popisovania detailov zlozenia vyrobkov, napriklad ak by si vedela, ze najpouzivanejsi stabilizator benzoan sodny sa priemyselne vyraba neutralizaciou kyseliny benzoovej, ktora sa vsak vyraba ciastocnou oxidaciou toluenu s kyslikom, tak by si zrejme ich moc nejedla, ci? 😁 ... a co mame spolocne s indami? no predsa zemegulu, ktora je gulata.

viestta
10. sep 2024

@domak2 nevysvetlis...

rozculena
10. sep 2024

@egonsk no a čo,aj praclíky sa namáčajú do hydroxidu sodného,aby boli chrumkavejšie.....
ja konzumujem minim ultra spracovaných potravín

egonsk
10. sep 2024

@domak2 preto s tym v USA bojuju, rovnako ako aziati a v nemecku dokonca mali k tomu aferu ... nebudem ti robit researche, dohladaj si, ked myslis, ze sa to tyka rozvojovych krajin iba 😄 ... pre PL sme my rozvojovci, preto ku nam posielaju kvalitku ktoru u nich ani nekupis a preto aj madari sem dokazali poslat klobasky s mrvenymi tehlami ci cimto..

egonsk
10. sep 2024

@domak2 a este detail ... v EU nemame zatial voci tomu legislativu ... a z ineho zdroja citujem:
Italian society remains skeptical about synthetic meat and dairy, while politicians in some other European countries, including Hungary and Poland, have also called to consider taking steps against lab-grown food.

... takze bez vanku sa list nepohne. Ak by to tu nebolo, taliani by nas na to neupozornovali.

tetapetra
10. sep 2024

@egonsk benzoan sa u nás do mlieka nedava. Neviem o akej reklame píšeš.

egonsk
10. sep 2024

@rozculena co jes, alebo nejes ma netrapi, ale reagovala si na vyskyt oleja, ze nie je pisany na mlieku a objasnil som ti, ze preto sa tomu vravi podvod. A ako dovysvetlenie som ti uviedol, ze neuvadzaju sa podrobnosti ani tam, kde je pisane zlozenie, ako sa vyrabaju jednotlive zlozky a jednu konkretnu, ktoru najdes horcicou pocnuc a mineralnou vodou konciac, tak je tebou prehliadana, pritom je sucastou kazdodenneho jedalnicka a ma tiez vplyv na zdravie.

egonsk
10. sep 2024

@tetapetra pisal som o mlieku? pisal som o mlieku co nie je ako mlieko .. kravicka tam stoji a potvrdzuje akoze texty, ze vynechali ju z procesu ... ale ked nepozeras tv a nepoznas reklami, tak nepis o mlieku ... alebo citaj s porozumenim.