Ako zmraziť brokolicu?

11. feb 2024

Treba ju uvariť ci môže ísť aj surová..?

mima1608
11. feb 2024

Brokolicu vždy blanširujem pred zmrazením.

autor
11. feb 2024

@mima1608 ako?

andreakotesova
11. feb 2024

Dávam ju surovú do mrazničky 👌

patka06
11. feb 2024

surová
rozdelím ju na menšie balíčky, podľa toho koľko budem potrebovať

mima1608
11. feb 2024

Obaríš ju vo vriacej vode. Surová by vraj mohla zoxidovať, môže stratiť aj chuť a živiny. Preto ju ja osobne surovú nedávam ☺️

kristinaa300
11. feb 2024

Buď sa obvari alebo dá sa aj nad parou a potom do mrazničky

autor
11. feb 2024

@mima1608 to nalejeme iba vriacu vodu na ňu a potom vytiahnem..a nechám osusit

mima1608
11. feb 2024

Brokolicu si rozdel približne na rovnako veľké kusy. Daj si zovrieť vodu, môžeš ju aj štipku osoliť. Vlož do nej brokolicu a povar zopár minút (3-5, záleží aj od veľkosti zeleniny) a keď ju zleješ, hneď ju daj schladiť do studenej vody. Musí byť úplne ľadová tá voda, ja dávam aj kocky ľadu do nej. Potom už len nechám trochu odstáť pri izbovej teplote a šup do sáčkov a do mrazáku. Takto ma to naučila moja starká a robim to tak prakticky s každou zeleninou. Krásne to zachová chuť a živiny.

osky
11. feb 2024

Na ruzicky a surovu

autor
11. feb 2024

@mima1608 to máš super starku..ďakujem za tip

autor
11. feb 2024

@mima1608 dávaš ju potom do saciku ci dozy

mima1608
11. feb 2024

V DMke kupujem tie veľké sáčky na mrazenie, oni sú uzatvárateľné, a tam vždy dávam zeleninu. Majú aj také malé tie sáčky, tie sú zas fajn na mäso (na takej rolke a dá sa na ne aj písať). Ale babka zvykla aj do dóz dávať, alebo si odkladá také tie od masla alebo v lete od zmrzliny a v tom to ona vždy skladuje.

autor
11. feb 2024

@mima1608 jej áno.. od ramy..v tom aj moja babka..ďakujem.. si moc milá...

petronelag
11. feb 2024

Ja dávam zmraziť brokolicu surovú, kúpim brokolicu, umyjem ju, dám z nej do jednej polievky a ostatnú rozkrájam /tak ako robia aj kúpenú/, podobne aj karfiol a dám zamraziť. Ešte nikdy sa nepokazila.

ekira1
11. feb 2024

Okrem hrášku a paradajok snáď blanširujem všetko. Rýchle ochladenie je dôležité, zastavý varenie. Brokolica ostane pekne zelená, nemnožia sa v nej mikróby, nie je gumená a môžeš ju skladovať dlhšie v mrazničke. Surovú mrazenú treba spotrebovať rýchlo