Ako zmierniť pálivý guláš?

really8
11. nov 2024

Ahojte, prosim vas ako zmiernim stiplave? Nechcem davat vodu a mat 10l gulasu ani smotanu. Skusali ste cukor alebo nejake ine tipy? Dakujem

katarinkalilly
11. nov 2024

Ja by som odobrala vodu a doliala prevarenú,ale len tak decentne,aby to nestratilo chuť.

jomarch
11. nov 2024

mne sa mari ze moja mama zvykla postruhat zemiak, ale skor na presolene sko moc stiplave.

11miska07
11. nov 2024

odobrať vodu (tú štiplavu) doliat, dochutit a prevarit

lenka7477
11. nov 2024

odober napríklad 2 hrnčeky šťavy , a dolej 2 hrnčeky vody.

martinmmartin
11. nov 2024

Stiplave sa rozpusta v oleji takze co najviac tuku z povrchu odstranit , resp nalej tam trosku oleja a potom ho z hladiny zas vyhod

verca888
11. nov 2024

No, mam pocit, ze to nezachranis inak ako jedine doliatu tu vodu. Vsak ked to nasledne znovu prevaris a dochutis ako treba, tak tym nic nepokazis. 🙂 Tomu nic nebude. Zemiak pomaha len na slanost a ten olej som neskuala, popravde. 😅

simca06022011
11. nov 2024

podla mna stiplave = rozriedit... odobrat a pridat... zemiak a kadejake pridavky (mne pomohli aj huby a tak) sa zvyknu davat na presoleny (s tym viem svoje :DD)

really8
autor
11. nov 2024

Dakujem. No dala som tam zemiaky teraz aj na kocky aj nastruhany, trochu som odobrala a doliala a este aj lyzicku toho cukru. Uvidim a tuk si necham v zalohe

rachel36a
11. nov 2024

@really8 cukor ti štipľavé nezmierni...akurát pokazis chut

really8
autor
11. nov 2024

@rachel36a je to take stiplave ze to ani chut nema😂 uz je cukor dnu. Viem ze niekto dava cokoladu normalne tak sa nechame prekvapit.

ivanakal
11. nov 2024

Podla mna to nezmiernis nijako. Stiplave je stiplave... A Cokolada sa dava napr. do Chilli Con carne, ale nie aby zmiernila stiplavost, ale na prifarbenie, zahustenie 🙂

kristina82
12. nov 2024

Cukrom to podla mna len cele pokazis,tak by to mohol zjest aspon niekto kto ma rad stiplave,jedine fakt odobrat vodu,doliat cistu prevarit dochutit

margotka17
14. nov 2024

@really8 ja už som jedla u kamošky ten guláš s čokoládou, normalne tam dala 2 čokolády na varenie do guláša. Sladkosť nebolo vôbec cítiť, mal vôňu čokoládky troška, ale bol výborný.