Ahojte, prosim vas ako zmiernim stiplave? Nechcem davat vodu a mat 10l gulasu ani smotanu. Skusali ste cukor alebo nejake ine tipy? Dakujem
mne sa mari ze moja mama zvykla postruhat zemiak, ale skor na presolene sko moc stiplave.
odobrať vodu (tú štiplavu) doliat, dochutit a prevarit
odober napríklad 2 hrnčeky šťavy , a dolej 2 hrnčeky vody.
Stiplave sa rozpusta v oleji takze co najviac tuku z povrchu odstranit , resp nalej tam trosku oleja a potom ho z hladiny zas vyhod
No, mam pocit, ze to nezachranis inak ako jedine doliatu tu vodu. Vsak ked to nasledne znovu prevaris a dochutis ako treba, tak tym nic nepokazis. 🙂 Tomu nic nebude. Zemiak pomaha len na slanost a ten olej som neskuala, popravde. 😅
podla mna stiplave = rozriedit... odobrat a pridat... zemiak a kadejake pridavky (mne pomohli aj huby a tak) sa zvyknu davat na presoleny (s tym viem svoje :DD)
Dakujem. No dala som tam zemiaky teraz aj na kocky aj nastruhany, trochu som odobrala a doliala a este aj lyzicku toho cukru. Uvidim a tuk si necham v zalohe
Podla mna to nezmiernis nijako. Stiplave je stiplave... A Cokolada sa dava napr. do Chilli Con carne, ale nie aby zmiernila stiplavost, ale na prifarbenie, zahustenie 🙂
Cukrom to podla mna len cele pokazis,tak by to mohol zjest aspon niekto kto ma rad stiplave,jedine fakt odobrat vodu,doliat cistu prevarit dochutit
@really8 ja už som jedla u kamošky ten guláš s čokoládou, normalne tam dala 2 čokolády na varenie do guláša. Sladkosť nebolo vôbec cítiť, mal vôňu čokoládky troška, ale bol výborný.
Ja by som odobrala vodu a doliala prevarenú,ale len tak decentne,aby to nestratilo chuť.