Ako zistím, či je pizza správne upečená?

10. jan 2024

Ako zistím že je už pizza spravne upecena

ivette1223
10. jan 2024

Nadvihni spodok, ak je dozlatista, tak je upecena. Z vrchu musis vidiet ci je upecena.

saxana000
10. jan 2024

Ze ma zlaty okraj aj spodok chrumkavy nie gumovy.po prerezani nie je rozmocena..

autor
10. jan 2024

Prosím vás aj teraz sa mi to stalo. Stále keď pečiem pizzu tak vrch mi úplne vyschne a spodok je ešte Biely. Mám elektrickú rúru bauknet. Dá sa tam prestaviť nieco

mondolina
10. jan 2024

a pečieš vrch aj spodok?

autor
10. jan 2024

@mondolina ako to zistím. Pečiem tak ako stehná zvyknem

tundra
10. jan 2024

Kupovana ci domaca?Kupovany polotovar pisu vrch,spodok 180°C,9-14 min.

autor
10. jan 2024

Domaca

tundra
10. jan 2024

Tak potom zalezi od hrubky a asi aj od cesta....

leamajtanova
11. jan 2024

pozriem sa

h2
11. jan 2024

Keď ti pečie silnejšie zvrchu, treba ju dať nižšie, prípadne až celkom dole, aspoň na chvíľu.

autor
11. jan 2024

Neviem prečo to tak robí. Už som skúšala aj kupovanu a včera domácu a stále úplne vyschne vrch, je tvrdý. Zmenila som aj nastavenie na rúre a nič.

autor
11. jan 2024

A vobec nerobím dlho, už pri 5 min. začne tvrdnut a hnednut

akje
11. jan 2024

Ahoj @autorka

Ktoru funkciu pri peceni pouzivas?

mmoni89
11. jan 2024

Mame pizza kamen a manzel vzdy vyhreje pizzu na plnu,300stupnov

autor
11. jan 2024

@akje nemám tam všetky funkcie, ale najprv som mala to druhé horni a dolni topne teleso. A druhýkrát druhé od spodu to isté len s ventilatorom

akje
11. jan 2024

@autorka. A pizzu si mala v ktorej casti truby?

Skus stvrte od vrchu a pizzu v strede s nejakou kupovanou pizzou ;)

autor
11. jan 2024

@akje presne to štvrté som včera pozerala a nemám to na rúre. A tomu nerozumiem že pizzu v strede

kristinkakvetinka
11. jan 2024

Ja mam cesto dobre idem podľa receptu a tiež ju mam zo spodu akoby nedopecenu ,pizza by sa nemala piecť na plechu ,preto sú najlepšie pece na to .Je tam veľa surovín "mokrých " a proste sa to poriadne neprepecie .Skus ten plech na pizzu s dierkami ,tam sa mi lepšie upečie.

autor
11. jan 2024

@kristinkakvetinka ale nejde o ten spodok ale že vrch sa veľmi rýchlo spece a stvrdne

kristinkakvetinka
11. jan 2024

Tak asi ti vrch viac pecie

sense
11. jan 2024

Pečiem na 230 stupňov 10 min spodný ohrev a luft. Zo spodu pečená a zvrchu neobschnuta. Na spodnej mriežke
Mama môjho partnera robí tak ze najprv da na 5 minút len samotné cesto bez ničoho a následne oblozi a sa dopiect

akje
11. jan 2024

@autorka

Myslela som tym, aby si dala do stredu ako je na obrazku umiestneny plech.

Ale ak nemas moznost spodneho vyhrevu, a silno ti truba pece zvrchu, tak skus dat pizzu na spodok.

mmoni89
11. jan 2024

A nemoze byt problem v ceste?my pecieme v rure vyhriatej na 300stupnov asi 5-6 minut a je uzasna,makke okraje

lukbe
11. jan 2024

Skús piecť tak, že nahreješ vopred plech spolu s rúrou. Pizzu si priprav na papieri na pečenie a potom ju opatrne presuň na horúci plech. To je jedna možnosť. Druhá je taka, že sa najprv dá na chvilku do horúcej rury piecť natreta pizza a až po chvíli na ňu nakladies, čo chceš a potom dopecies.

autor
11. jan 2024

Ale ide o to že aj kupovana sa správa tak isto. Stvrdne. Ale keď som robila napr. predtým (nebolo to tak dávno) doma u rodičov aj kupovanu pizzu tak bola dobrá. A to sme mali 30 ročnú plynovú rúru 😃

nafka0483
11. jan 2024

Mozes mat pokazenu ruru? Ze ti dole nehreje dostatocne?

animus
14. jan 2024

Domácu pečiem tak, že si vyhrejem rúru na 300 a mám v nej aj plech. Keď je vyhriata, tak na ten horúci plech dám pizzu (nevyberám ho z rúry iba to cesto hodím do vnútra a rýchlo zatvorim) a pečiem 5min, Max 10 keď vidím že treba