Ako zistím že je už pizza spravne upecena
Ze ma zlaty okraj aj spodok chrumkavy nie gumovy.po prerezani nie je rozmocena..
Prosím vás aj teraz sa mi to stalo. Stále keď pečiem pizzu tak vrch mi úplne vyschne a spodok je ešte Biely. Mám elektrickú rúru bauknet. Dá sa tam prestaviť nieco
a pečieš vrch aj spodok?
@mondolina ako to zistím. Pečiem tak ako stehná zvyknem
Kupovana ci domaca?Kupovany polotovar pisu vrch,spodok 180°C,9-14 min.
Domaca
Tak potom zalezi od hrubky a asi aj od cesta....
pozriem sa
Keď ti pečie silnejšie zvrchu, treba ju dať nižšie, prípadne až celkom dole, aspoň na chvíľu.
Neviem prečo to tak robí. Už som skúšala aj kupovanu a včera domácu a stále úplne vyschne vrch, je tvrdý. Zmenila som aj nastavenie na rúre a nič.
A vobec nerobím dlho, už pri 5 min. začne tvrdnut a hnednut
Mame pizza kamen a manzel vzdy vyhreje pizzu na plnu,300stupnov
@akje nemám tam všetky funkcie, ale najprv som mala to druhé horni a dolni topne teleso. A druhýkrát druhé od spodu to isté len s ventilatorom
@akje presne to štvrté som včera pozerala a nemám to na rúre. A tomu nerozumiem že pizzu v strede
Ja mam cesto dobre idem podľa receptu a tiež ju mam zo spodu akoby nedopecenu ,pizza by sa nemala piecť na plechu ,preto sú najlepšie pece na to .Je tam veľa surovín "mokrých " a proste sa to poriadne neprepecie .Skus ten plech na pizzu s dierkami ,tam sa mi lepšie upečie.
@kristinkakvetinka ale nejde o ten spodok ale že vrch sa veľmi rýchlo spece a stvrdne
Tak asi ti vrch viac pecie
Pečiem na 230 stupňov 10 min spodný ohrev a luft. Zo spodu pečená a zvrchu neobschnuta. Na spodnej mriežke
Mama môjho partnera robí tak ze najprv da na 5 minút len samotné cesto bez ničoho a následne oblozi a sa dopiect
A nemoze byt problem v ceste?my pecieme v rure vyhriatej na 300stupnov asi 5-6 minut a je uzasna,makke okraje
Skús piecť tak, že nahreješ vopred plech spolu s rúrou. Pizzu si priprav na papieri na pečenie a potom ju opatrne presuň na horúci plech. To je jedna možnosť. Druhá je taka, že sa najprv dá na chvilku do horúcej rury piecť natreta pizza a až po chvíli na ňu nakladies, čo chceš a potom dopecies.
Ale ide o to že aj kupovana sa správa tak isto. Stvrdne. Ale keď som robila napr. predtým (nebolo to tak dávno) doma u rodičov aj kupovanu pizzu tak bola dobrá. A to sme mali 30 ročnú plynovú rúru 😃
Mozes mat pokazenu ruru? Ze ti dole nehreje dostatocne?
Domácu pečiem tak, že si vyhrejem rúru na 300 a mám v nej aj plech. Keď je vyhriata, tak na ten horúci plech dám pizzu (nevyberám ho z rúry iba to cesto hodím do vnútra a rýchlo zatvorim) a pečiem 5min, Max 10 keď vidím že treba
Nadvihni spodok, ak je dozlatista, tak je upecena. Z vrchu musis vidiet ci je upecena.