Ako zakrývate korpus?

ofukana
18. sep 2020

Ahojte baby😊zajtra peciem tortu pre dcérku…Tortu budem piecť asi 3x za celu dobu a preto by som sa chcela spytat na radu ohľadom toho ako zakrývajte korpus.Ja som vždy dávala marcipan,ale to jej moc nechuti a neviem či sa to môže zakryť aj nejakou plnkou🤔.Budem rada za každú radu,nápad.Pripadne,ak máte niektorá z vás skúsenosť alebo skvelý recept budem vďačná aj za to❤️.

tulipanicek
18. sep 2020

@ofukana V tomto ani ja nie som doma ale teda čo tak naha torta? 🤷‍♀️

vikusjk
18. sep 2020

@ofukana jasme iba kremom to potri, boky aj vrch 😉 a ozdob ovocim a mnamky

ofukana
autor
18. sep 2020

@tulipanicek obávam sa,že ten korpus by bol suchý a hlavne to asi zakryť treba

ofukana
autor
18. sep 2020

@vikusjk nebude sa to potom roztekať,topiť?Alebo mám najskôr nechať Stuhnúť krém aby držal a potom natrieť a rovno do chladná?

tramtada31
18. sep 2020

Toto bola moja prva torta v zivote pre mamu. Všetkým chutila, dokonca otec, čo neje kolace, si dal dva kusky. Recept bol z lidl kuchyne a bola chutna, vlacna.

ofukana
autor
18. sep 2020

@tramtada31 😱na to,že 1x je naozaj krásna.Musela aj skvelo chutiť.Ďakujem idem kuknúť niečo😉

ukulela
18. sep 2020

@ofukana keď nie nahá, tak polej čokoládou. Naša mama pred marcipanovym obdobím len také piekla. Mne marcipán/potahovka nechutí.

tramtada31
18. sep 2020

@ofukana no prva a zatiaľ aj posledna, dakujem😊 tu je recept konkretne na tuto, len som zvolila iný styling😊 všetkým chutila, ale naozaj bola celkom dobrá 😊https://kuchynalidla.sk/product/ombre-torta-s-t...

vikusjk
19. sep 2020

@ofukana zalezi od kremu, ja nerobim velmi mastne plnky, nemame ti radi. Ak zmiesas teglik jemneho tvarohu (z lidla napr) s teglikom mascarpone, dosladis podla chuti, prip. vanilkovy cukor pridat, mas dobry jedboduchy krem, ktory sa nebude roztekat a v chladnicke este nadherne stuhne. Aj tak je dobre nechat tortu aspon cez noc postat v chlade, samozrejme uzatvor do krabice alebo nadoby, aby neobschla, lepsie sa potom spoja chute a bude proste lepsia. Drzim palce ;)