ahojte žienky,
kúpila som si v Lidli marcipán, taký ten balený obdĺžnikový, chuťovo je výborný, ale neviem čo s ním 🙂 pôvodne som ho chcela zafarbiť a potiahnuť ním tortu, ale nezohala som na rýchlo farbu, aby som ho mohla zafarbiť, takže teraz mám dilemu, ako ho využiť... Máte nejaké nápady? 🙂
dozdob nám vianočné pečivo 😉
@veva123:
Ozdobenie vianocneho peciva mozes spravit tak, ze vykrojis z vyvalkaneho marcipanu take iste tvary, ako mas upecene keksy a potom to prilepis na tie hotove keksy. Teda nebudes zliepat 2 keksy, ale jeden keks a jeden kusok marcipanu.
Alebo si najdi si recepty, do ktorych sa dava marcipan 😀
Videla som recepty, kde sa dava marcipan do cesta kolaca, alebo dokonca do masy na kokosove pusinky.
Google ti urcite pomoze 😉 (vsetky moje recepty su doma v knihach a ja v robote...)
Moj svagor by ta hned zbavil akejkolvek dilemy, on je schopny zjest kusisko marcipanu na posedenie 😀 Mozno sa prinajhorsom "obetuje" aj niekto z tvojej rodiny 😉 😀
@veva123
Super a jednoduchy recept je marcipanove kolecka s medovnikom 🙂 Z marcipanu vyvalkame sulcek priemer asi 1cm a obalime cestom na medovniky vyvalkanom asi na 0,5cm. Potom pokrajame na male kolecka, marcipan je v strede a medovnik okolo neho. Poukladame na plech, potrieme rozlahanym vajickom a pecieme asi 5 min na 200ºC.
Ak nemas dobry recept na medovniky, tento je fantasticky, okamzite po peceni su makke a netreba piect dlho dopredu aby zmakli
http://gabrielakovacikova.blog.sme.sk/c/174961/...
Ja budem musiet robit druhu davku, uz sme pol krabicky zjedli.
Maffiny.
alebo nejaké postavičky. alebo aj tú tortu, veď môže byť aj biela. to sa aj hodí do tohto obdobia.
Sprav snehuliaka :D 😀