Prosim vas zemiaky na granadier varite v supke ci najskor osupete? Ja som osupala a kolegyna pozerala na mna jak na debila,ze preco to nevarim v supke,nie je to jedno?
@simkam2912 bez šupky a výborne sú.
Bez šupky 😊
@simkam2912 ja tiez varim osupane zemiaky🙂
Ale kazdy ako mu chuti🙂
Niekto robi aj francuzske zemiaky z uvarenych v supke ale ja velakrat robim aj z “cerstvych”. Nam chutia aj tak aj tak🙂
Ja v supke ale to je tvoja vec, urob si tak ako to mas rada ty, co sa ma kto co cudovat😉
V šupke 🙏
@nenne27 no neviem divala sa na mna ako keby to bolo nieco uplne divne...ved kazdy inak vari
Normalne bez supy, nakrajane. Ked sa rozmiesaju s cestovinou, pekne sa spoja.
Bez supky a to iste aj francuzke zemiaky. A nieje to podla mna jedno, ta chut aj konzistencia zemiaka je uplne ina ked sa varia v supke. A zbytocne o robotu viac.
@simkam2912 ja dám opražiť cibuľu,pridám červenú papriku a ošúpané surové zemiaky nakrájané na kocky,podlejem vodou,ale nie veľa a keď sa uvaria,primiešam k zemiakom už uvarené cestoviny
Vobec nie takto ako opisujes... oprazim slaninu, prihodim cibulu, potom papriku a na kocky nakrajane surove zemiaky, podlejem vodou aby to bolo zakryte, uvarim. Ostane to taka vlhka zmes, do toho potom dam uvarene cestoviny. Dosolim.
vlastne tak ako pisala @anos18
Raz varil granadir mm a ja som došla dom a pozerám na neho že prečo vari zemiaky v supe a on ze vari podľa kuchárskej knihy a tam bol taky recept. Ja vždy varím osupane...
@simkam2912 Ja varím vždy ošúpané, pokrájané na kocky. Ešte predtým si opražím na masti cibuľu, pridám do toho čierne korenie, mletú červenú papriku a vegetu. Keď sú zemiaky uvarené, scedím ich a hneď zmiešam s touto zmesou, oni do seba krásne natiahnu tú chuť. Potom pridám cestoviny. Slaninu, ani nič iné mäsové tam nedávam.
Ináč: na zemiakový šalát varím zemiaky tak isto: ošúpané a pokrájané.
Kazdy vari inak a to sa tyka kazdeho jedla :D ja varim osupane, lebo ich varim v tej okorenenej opaprikovanej cibuli..ale babka tiez na mna pozerala jak na puka, ze ona zvlast si uvari aj zemiaky aj cestoviny a az potom prida cibulu poprazenu na masle a oleji :D var ako tebe vyhovuje a chuti :D
@simkam2912 bez supky- podla mna menej roboty 😉
Úplne jedno ako varíš zemiaky, to čo už ľudia riešia 😒 ja varím vždy ošúpané, na kocky nakrájané, totižto úplne nenávidím supanie uvarených zemiakov, je to premna rovnako nechutné ako krájanie surového mäsa.. jediný deň v roku to vydržím len na Vianoce keď varím zemiaky na šalát - lebo tak to robila moja mama, tak skôr to robím z nejakej nostalgie alebo čo...
@simkam2912 je to v podstate uplne jedno, aj ked zemiak uvareny v supke ma inu chut. Ja varim v supke.