Z vajec som už fakt zúfalá, nech robím čokoľvek, vždy majú inú konzistenciu než potrebujem. Podľa návodov na internete má byť vajce uvarené po 3 minútach varu od vloženia do vriacej vody. Varila som priemerne veľké vajce vybraté z chladničky 5 min, potom vodu vyliala a bielko ešte surové. Inokedy je po takom case uz tvrde. Ako to robíte vy?
Iné aj dosť zložité kulinárske kúsky zvládam, ale vajcia proste nie.
1. teplota vajca (chladnička/zohriate)
2. studená alebo vriaca voda
3. čas varenia (od vloženia do vriacej resp. studenej vody, resp. od zovretia)
4. proces po ukončení varenia - ponechanie vo vode, vyliatie vody, napustenie studenej vody
Dakujem 😉
vodu osolim, a ked zacne vriet vlozim vajce / priamo z chladnicky/ a necham 4 minuty varit , vajicka vyberiem a ochladim v studenej vode
no inak, aj ja keď dam z chladničky do vriacej vody tak na tých 5 minut tak je to väčšinou málo... neviem čím to je..
ja dávam do studenej osolenej vody a od zovretia 3 minúty 🙂 zlejem vodu ,opláchnem v studenej 😉polomäké varím 6minút a na tvrdo 9.tak si to ľachko zapamätáš 3-6-9min
podobne ako jarka721 ale nesolim vodu, a na tvrdo staci aj menej nez 9minut
Mne sa osvedčilo dať variť vajce so soľou a variť do zovretia vody, potom vypnúť a nechať v tej vode... Keď je voda už znesiteľná na dotyk /tak 10min/ žĺtko je namäko a bielko uvarené 😉
Dobra otazka. Ja som s mojim muzom uz 6 rokov, on miluje vajicka namakko. Za ten cas, co sme spolu, sa nam podarilo urobit take akurat asi 2x 😀 😀 😀
My mame za par supov varic na vajicka a problem je vyrieseny 🙂
milujem vajicka namako.... vodu nesolim necham zovriet a varim d zovretia presne 3,5 minuty a schladim studenou vodou.. teda neviem preco ale asi sa mi este nestalo, zeby sa mi to nepodarilo... vajicko natvrdo varim 5 minut a dlhsie
ja varím dveajštvrť minúty od začiatku vretia, sú lahodné! 😀 Do vody dávam studené z chladničky, po odstavení ich zahartujem studenou vodou, aby sa lepšie lúpali...
Najdite si na nete relaciu varte ako sef s p. Polreichom prima tv) bola cast o vajickach- varenie, omeleta, prazenica
Zaujimave🙂 a hlavne vajicka izbovej teploty do studenej vody, aby nepraskli
Ja varim 2 minuty presne, neschladzujem. Ked varim na tvrdo, tak necham v tej vode, potom sa lepsie supu.
Vriaca voda a 5 minut casu, vajce priamo z chladnicky 🙂 Vzdy su fajn, vypnem, zlejem vodu a ostrasim - teda oblejem pod kohutikom ladovou vodou, nech sa lepsie supu a dam na misku...