Ako varíte v bežný deň?

izabelkas
8. mar 2014

Žienky,

mala by som na vás otázku ohľadom toho ako najčastejšie riešite každodenné varenie, ale aj celkovo prípravu raňajok, obedov, olovrantov, večier... Mám na mysli úplne každý bežný všedný deň, ako to u vás prebieha. 🙂

Keď varíte alebo chystáte jedlo tak:
1. varíte podľa naučených osvedčených receptov,
2. pripravujete jedlo / varíte intuitívne ako to práve cítite - zmiešate na čo máte chuť, prípadne z toho čo máte doma
3. varíte podľa receptu z knihy, internetu?

Môžete sa kľudne rozpísať, veľmi by ma to zaujímalo či varíte zdravšie jedlá, alebo klasiku, ako často vyhľadávate nové chute, recepty, či varíte radi úplne jednoducho alebo máte radšej prešpekulovanejšie recepty... Budem naozaj rada ak mi napíšete ako to všetko riešite každý deň vy. Prípadne aj pri diéte, máte radšej jednoducho ak si poskladáte niečo ľahké alebo vyhľadávate zdravé fitness recepty?

inkinka
8. mar 2014

@izabelkas striedam osvedcene recepty s novymi, komplikovanejsie s jednoduchsimi, tradicne s exotickejsimi (co sa surovin alebo technologie tyka), zdravsie s menej zdravymi 😉 . Teraz prave mame v zahrade sezonu ruzickoveho kelu a kedze vsetky mne zname sposoby upravy som uz pouzila, hladam nove recepty a sposoby, veru som netusila, aka variabilna a hodnotna zelenina to je. Ty preferujes zdrave recepty?

izabelkas
autor
8. mar 2014

@inkinka Ano ja varim a jem vylucne zdravo. 🙂 Ale malokedy sa mi chce podla receptu, to uz musi byt nieco co ma zaujme. Vacsinou varim uplne jednoducho, zdravo, rychlo, chutne a hlavne striedam aby sme jedli vsetko.

siska53
8. mar 2014

@izabelkas ja striedam vsetky tie tvoje tri body🙂) ako-kedy.
hlavne nech je to co najrychlejsie,lebo do kuchyne sa dostavam az po 21,lebo pocas dna s detmi je to narocnejsie. Na varenie pouzivam tlakove hrnce.
zaradila som do jedalnicka okrem beznych priloh pohanku,pseno,jacmenne krupy,kukuricnu kasu,quinoy,cervenu sosovicu,fazulu mungo,hokkaido,cvikla... Casto hladam po internete ci v kucharskej knihe,daktore recepty mam na papieri napisane od mamy ci svokry. Mnohe si prisposobim a upravim podla seba.
v kuchyni pouzivam nielen beznu muku,ale i jacmennu,ovsennu a spaldovu.
mam dve male,deti,takze velmi nevyprazame,snazim sa,aby to bolo zdrave a pre ne vhodne,aj maso vyberaju starostlivo obe babky,obcas sa na kupu odhodlam ja.
zlozite recepty odkladam na dobu,ked deti budu vacsie,jedine,ze ich strazi drahy (bryndzove halusky dlhsie trvaju,nez sa nastruhaju zemiaky,takze vtedy je s nimi on,aby som to mohla v pokoji spravit).
ale ranajky,tam vella nevymyslam,kazdy ma svoje oblubene,takze vyboceni zo stereotypu je malo. Desiata a olovrant,detto,deti dostanu ovocie,na olovrant,bud jogurt,alebo si vypytaju mozzarelu ci cottage. Obcas vymiesam tvaroh. Vecera je bud sucha,alebo si daju to,co zostalo z obeda. Kedze,mm chodi dost neskoro,nemienim stat este navecer pri sporaku,ked sme bud vonku,alebo sa deti,chcu hrat so mnou.

izabelkas
autor
8. mar 2014

@siska53 ja presne ako ty, nerada menim ranajky, milujem ovsene vlocky s medom alebo zeleninovo ovocne smothie, obcas by som si dala aj chlieb s nejakou zdravou zeleninovou natierkou, co je tiez super, ale ked nemam ranajky nasladko tak mam pocit, ze mi nieco chyba. 😀 Takze tie slane by sa mi hodili skor neskor pocas dna.