Ahojte žienky ako varíte kurací vývar aby vám chutil ? 😃 Napr ja keď si uvarím doma tak mi to vôbec nechutí ale v reštaurácii keď si dám tak je fajn a zjedla by som aj na kilá 🙂 ale musí byť "domáci" lebo niekde majú len také hnusne bujonove.
Tiež svoj nemusím aj keď každý chváli asi to je tým , že si ho ,, varíš sama,, a dlho 🙃
Tak nám kurací nejde, ale princíp rovnaký, 1/2 sliepky alebo 1 celá, podľa veľkosti. Koreňová zelenina(mrkva, petržlen, zeler, cibuľa v šupke. Soľ a korenie celé čierne do sitka. Keď mám k dispozícii dám vyvariť aj ligurček. Polievku postavím, a keď začne bublať stiahnem a vatím 2-3 hodky na slabom stupni. Po dokočení ešte dosolím ak treba.
@pribinak
@nikasmile
@victory7897
Baby aspoň som rada že niesom sama komu nechutí svoj kurací vývar 🤣🤣 od ostatných by som jedla 🙂 škoda a tak ho mám rada :(
Najprv si dám variť mäsko s ktorými pozbierať šupiny a nechám odokryté variť na miernom hodinu dám korenie a bobkový list potom až pridám zeleninu a ešte cca 2 hodiny záleží ake mäso tam je ak hovädzie tak dlhšie vývar nikdy nezakryvam aby bol číry krásny a soľ tiež dávam až na konci ...
Zaujimave, ako každy vari inak.. 🙂 Ja nezbieram ani penu (nemám pocit, ze by sa nejak extra tvorila), hrniec mam cely cas zakryty pokrievkou a vyvar mam vzdy krasne ciry a chutny.. 🙂
Opeciem kuracie maso, tak aby sa koza trochu opiekla, pridam korenovu zeleninu a por, tiez trochu opeciem, nech zavoni, potom zalejem vodou, pridam sol, nove korenie a ostatnu zeleninu (kalerab, cibulu, brokolicu... ) a pomaly varim aspon 2 hodky. Ku koncu dam vyvarit vnat (petrzlenovu, zelerovu, pripadne ligurcek).
preco myslis, ze musi byt domaci? mozno maju aj dobry bujon ;) Ale inak kuraci robim jedine zo sliepky, normlane dam do studenej vody riadne umyte maso, s korenim, solou, cibulou, pripadne zelerom a varim, potom kludne po hodine dvoch, dam zeleninu, pockam kym zmakne, ochutnam dosolim. Ked robim z kurata niekedy dam aj bujon kuraci na jeden hrniec jeden... Varit sa to musi pomaly ziadne besne bublanie, ale ani ze sa to "nevari". Potom to precedim na komplet. Aj skladujem samostatne cisty vyvar. Penu nezbieram, ked sa to pomaly vari, ona sa rozvari. A ked nebuble ta polievka, ani sa jej nejak extra netvori.
@ada510 v pene nie su ziadne toxiny
pena sú vyzrážané bielkoviny
@lvulik nemusis zbierat nic, su masá ktore jej tvoria aj o mnoho menej, cize vobec nemusis mat (napr. mlade maso menej a pod, ked robim telaciu menej ako z hovadzej), su to skoalguovane ci ako sa to povie bielkoviny. Hneda pena je zo zvyskov krvi, absolutne je to neskodne.. len proste su to take myty... mne zase v kuse chlap opakoval ze budem mat mutnu polievku od toho (ma to z domu, v zivote som ju nemala mutnu), mutna polievku som videla s divneho kuracieho masa, a zo zakryteho hrnca...
Ja napríklad hodím mäso do vody nechám ho tam same aj 2-3 hodiny potom pridávam zeleninu a korenie a domácu vegetu až na koniec dávam 😃 neviem či to je dobre ale nikto nikdy nefrflal
Inak teraz som to vygooglila :DD dokonca sa pena zbierat nema, polievka s nou je vyzivnejsia a bohatsia. Mozu byt ludia ktori nemaju radi tu chut, ale to je zase ina vec :D
Inak ja sm sa v HU naucila davat do vyvaru celu paradjku a papriku, proste to napr. hovadzej da taku chut ze dovi... :D Taketo makke zeleniny ale vyberam priebezne, proste uvari sa a ide von, aj cibulu vyberiem skor ako sa rozpadne...
Ja kurací nemám rada, najlepší vývar je slepačí alebo hovädzí, podľa mňa teda. A varím klasicky, pomaly,bez bujónov. Tú pravú chuť ti dodá zelenina, pridaj aj zelenú papriku, celú cibuľu, petržlenovú a zelerovú vňať a na záver trochu vegety bez glutamanu.
Najlepsie bude vývar chutiť vtedy, ked mäso a kostí najprv upečies na plechu v rúre, a až tak aj s výpekom postaviť do hrnca, na najmenší plameň a minimálne 4 hodiny. Je to viac roboty ako len do hrnca nahadzat a zaliať vodou, ale keď chceme tu chuť, ona práve pri pečení sa uvoľní
Ja dávam vyvariť aj 2 papriky, tie potom vyhadzujem. Ak ju nedám, polievka nie je taká dobra
@simca06022011 ano, paradajka a paprika tiez ozvlastnia chut. kebyze nemam deti, aj feferonku by som tam hodila 😂
Ja ho mam veeelmi rada...nasa domaca kurka alebo 1/2 z nej...trup,kridla, nohy, kože... cierne, nove korenie, cibula, mrkva, kalerab, sol, vegeta. Na konci petrz.vnat. Asi zavisi od pomeru vody, masa a zeleniny. Moja mama tam dava vela mrkvy a nejake korenie, neviem ci ligurcek, a vobec mi taka nechuti...malo kuracia chut aka by mala byt.
Kúpim kosti, chrbty a krky, dám variť, pridám soľ, korenie, pozbieram penu, pridám mrkvu, petržlen, cibuľu, zeler, vňate, niekedy lugurcek kaleráb, cez leto hodím aj rajcinku s takou tvrdšou šupkou a dlho varím.
Žiadne bujony a iné umeliny