Dobrý den, mám 21 rokov a 2,5 rocneho syna. S priateľom sme sa konečne osamostatnili. Od kedy sa maly narodil sme boli u jeho rodicov kde varila jeho mama pre celu rodinu. Posledný týždeň zisťujem že malemu skoro nič nechuti a varenie mi moc nejde. Mám pocit že maly trpí kvôli mne … nemáte niake recepty rady nikdy som vlastne nevarila a tak mi je hrozne tazko 🙁
Popros maminu, jeho maminu nech ti ukáže základy. 2,5 ročný nepotrebuje komplikované jedlá začni polievkami, cestoviny, ryža, zemiaky, kuracie sote. Nerob si z toho ťažkú hlavu, každá nejak začínala, syn prežije aj na nedokonalom jedle.
Skús variť také jedla ako varila ona nech nemá úplnu zmenu.Neboj sa deti väčšinou točia pár jedál dokola naučíš sa🙂budeš skúšať podľa receptov, alebo Ti poradí nejaké ľahké mäso a zemiakové pyré, ryžu zvladnes
Zacni nejakymi lahsimi - zeleninovu poluevku mas za pol hodinu. Zemiaky varene urobit isto vies. K nim udus kuracie mäso, to je rychle. Pofla receptu alebo pod dohladom mamy to das
Tak napríklad uvar vývar, cestovinu. To môže aj 2,5r dieťa. Potom mäso ober, uvar ryžu, pokrajaj zeleninu zv vyvaru, pridaj mäsko a máš rizoto. Stačí uvariť ryžu v osolenej vode, nech má chuť.
Alebo zvyšné cestoviny daj na panvicu s troškou oleja, pridaj vajíčko, pomiesaj a urob ako prazenicu s cestovinou. To deti majú radi. Tiež trošku ochutiť.
Alebo kurča na smotane s kolienkami.
Kurča so zemiakovou kašou. Úplne základné jedlá, aké jete aj vy, len trošku menej korenia.
Moje 2r deti jedli aj segedínsky guláš s knedlikom 😉 aj plnenú kapustu.
Máš internet. Nájdi si recepty a presne dodrzuj postup. Toto je zaručená rada. Aj mnohe skúsené šikovné kuchárky zvyknú pri varení otvoriť kucharsku knihu. Ak skúšal variť z hlavy, tak sa nečuduj🙂
Ja som bola tiež niekedy taka múdra, že som varila ako šéfkuchár podla vlastnej fantázie.....
Teraz stale varím podľa receptov. (Okrem ľahkých jedál samozrejme). Nič nepokazím a vždy sa podarí.
2,5r skúšaj rôzne polievky. Ak mu nechutia klasické, skus mixovane. Halušky, cestoviny na rôzne spôsoby, ...skusaj úplne jednoduché jedla. Upec kurča, ober mu mäsko, ryžu a stavicku, k tomu kompót. Varené zemiaky a nejaký losos alebo fašírku z tuniaka pecenu v rúre bez oleja, cestoviny s makom (toto je najľahšie jedlo ktoré mojej zaručene vždy chuti )
Špagety, rizoto, bulgur so zeleninou (stále si vyhladaj recepty a dodrzuj postup)
Niekedy veľa robia malé detaily. Veľa záleží na tom, kedy pridáš jednotlivé suroviny. Niečo ide na začiatku, niečo až pred koncom. Používaj rôzne koreniny ako majorán, tymián, rascu, bazalku....
Držím prsty (začínala som podobne a hrdosť mi nedovolila opýtať sa starších 😂)
Odporúčam Technológiu prípravy pokrmov , ak máte čas celú si ju prečítajte , dozviete sa ako uvariť správne všetko od zemiakov cez zeleninu po mäso . Učia sa z nej kuchari .
Ahoj 🙂
neviem ake mate vztahy so svokrou. Ak dobre, opytaj sa. u by ta par jedal nenaucila. Co ste jedavali u svokry ake jedla?