Ahojte ma niekto z vas skusenosti s hnedou pohankou? A ako sa vari hladala som si postupy na nete ale vzdy sa mi rozvari alebo taka ma byt? Poradte dakujem
ja tiez nemam velmi rada pohanku uvarenu prilis do mäkka, mne sa najviac osvedcil taky postup, ze ju len vecer namocim do vody, rano vodu zlejem a preplachnem cistou vodou a moze sa jest, ale je taka al dente, to tiez nemusi kazdemu sediet, treba vyskusat 🙂
@lubicasnopkova tiez to tak robievam. ako ja to neviem varit, pernamentne sa mi proste rozvari aj ked si davam neviem ako na to pozor. ja zboznujem aj kuskus. ten tiez len zalejem a za par minutiek je hotovo :D
Tak vsetky tieto obilniny su take, ze ked to varis o sekundu dlhsie ako mas tak sa rozvaria. Mne sa tiez malokedy podari trafit do toho idealneho stavu ale zase na druhej strane jest sa to da aj tak takze ked sa nepodarai tak to normalne zjeme