Ako uvariť ryžu, aby chutila ako z čínskej reštaurácie?

2. sep 2023

Viete ako takú ryžu uvariť bez ryžovaru? Keď si akokoľvek doma uvarím no nikdy nechutná tak jak z čínskej reštaurácie, a kupujem len basmati a jazmínu ryžu no napriek tomu to nie je ono.Varim ju dobre nie je rozvarená ani tvrdá len ta chuť nie je rovnaká. Či je lepšie predsa kúpiť ten ryžovar? Už sme s manželom uvažovali že lepšie asi kúpiť ten🤔

martinmmartin
2. sep 2023

Ak ti ryza chuti viac v restike bude to nejakou prisadou ktoru pouzivaju. Bud je mastnejsia ( oprazia ju pred varenim) alebo do jej primiesaju potom trosku MSG ( resp varia ju vo vode kde je MSG rozpusteny) nech ti smakuje. Je nepisanym pravidlom ze v restauraciach ide chut vzdy pred zdravim

doriiis
2. sep 2023

Vo všetkých čínskych reštauráciách varia ryžu v ryzovare

autor
2. sep 2023

@martinmmartin
@doriiis práveže oni ju varia akosi v takom veľkom site nad parou ale neviem ako ,raz som tam bola na brigáde a všimla som si to. Aj tá vôňa je iná ,napríklad co sú Vietnamci co varia to obyčajne a to mi nechuti

luccija
2. sep 2023

Kúpiť Tefal ryzovar odvtedy viem variť ryžu🙂stojí 35 eur.Ja hodím do ryzovaru polku cibule troška olivového oleja, alebo vegetu bez glutamanu
Keď robím jasminovu tak nie, nech neprehlusim jej vôňu.Tiez kupujem len basmati, jasminovu, alebo parboiled a presne dodržať dávkovanie vody dobre premyt

zuza265
2. sep 2023

Mne zacala chutit podobne, ked som zacala davat cesnak a kurkumu (trosku)

majkakvet
2. sep 2023

Ryzovar. Super vec.

alickapusinka
2. sep 2023

Tam dochucujú koreninami ktoré TY nemáš. A to som sa pýtala aj ja u nás a ten majiteľ povedal že to nejakými koreninami dochucujú čo u nás nie sú dostupne že im to vozia spolu v tovare.

macalau
2. sep 2023

Aj sójová omáčka urobí dobrú chuť ryži.

lujza123
2. sep 2023

Zopár klinčekov tiež spraví super chuť.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aiana24
2. sep 2023

Skus aj inu odrodu ryze, napr. basmati chuti azijsky. Pakistanci ju varia s klincekmi a badianom.

elmivelmi
2. sep 2023

Ved ryzu uvaris aj bez ryzovaru.Akurat oni ju ibak dochutia,je mastnejsia,skus sojovu omacku pridat.