Ako uvariť rascový čajík?

ivanka85
22. aug 2010

Kocky ktore varievate rascovy cajik, poradte ake mnozstvo rasce a kolko vody,dakujem 🙂 a odkedy ste ho zacali davat vasim babatkam?

maryanna
22. aug 2010

@ivanka85 ja som ho robila sebe že dve lyžičky rasce a doliať pohár asi dva a poldecový vodou.....ale bábetku určite slabší, ale ja by som aj tak volila pre bábo iný čaj

mojkamirka
22. aug 2010

@ivanka85 rozhodne pre bábo by som volila fenyklový čaj, je to odporučaný čaj pre deti a je veľmi podobný rascovému.

bejkka
22. aug 2010

ja som pri prvom synovi varila fenikel + rasca, z každého asi 5 zrniečok vo vode 2 dl, vrelo to asi 5 min. a hneď som scedila, teraz som lenivšia a používam instantný 🙂 , čaj som dávala v lete a mladšiemu až od 6 mesiacov, je kojený.

ani3012
22. aug 2010

vodu aj rascu som dávala odhadom,po zovretí scedila a ak sa mi zdal nejaký silný (tmavšia farba) tak zriedila s kojeneckou vodou.A aj som trochu dosládzala 😅

erikasadek
24. aug 2010

za seba jedna lyzicka rasce 1 LYzicka feniklu pol lyzicky aniz a troska majoranky 😉
je to najle^sia komùbinacia.. 😉 teda aspon pre mna;.na 1 liter u malych deti a u starsich na pol litra das do vriacej vody a vypnes plyn a hned zakryt prikRivkou.. 🙂 nechat uparit aspon 10 minut a cedis. 😉
chutvo nema chybu a kvalitnou sa nevyrovna.. 🙂 ani jednemu instatnemu caju.................. 🙂