Ahoj,ako sa da uvarit fazula,aby velmi nenaduvala?
@mariankamk dakujem
@mariankamk
@sandra_sul takyto nejaky recept som aj ja davno citala, fungoval. ja si to pamatam tak ze kratko povarit, zliat, potom dat normalne namocit a potom varit v novej vode. Radil to Bukovsky alebo niekto taky na jednej stranke o zdravej vyzive. Das tym prec latky ktore su pre ludi nestravitelne a preto nafukuju (v crevach sa nimi totiz krmia akesi bakterie). Problem je, ze tym prides mozno aj o cast zivin.
Odporuca sa aj tymian alebo saturejka pridat k strukovinam ked ich varis, ale to zdaleka tak nefungovalo ako ten recept vyssie (presne si ho uz nepamatam, lebo to bolo roky dozadu)
fazulu noc namocit do vody, rano zliat, namocit v novej tak na dve tri hodky, zase zliat, a varit v cistej, nechat zovriet, zliat a varit uz v novej
@sandra_sul ja poznam este taky trik, ze varim s len dopoly prikrytou pokrievkou, aby to nebolo cele zavrete a priebezne zbieram tu penu,co sa vytvori. Celkom to funguje na strukoviny. A este do tej vody pridavam sodu bikarbonu na stipku noza, plus malu lyzicku mletej rasce (necitit ju tam po uvareni).
Pridaj stipku sody bikarbony, mam odskusane.
s tou vymenou vody to funguje,alebo aj ked si kupis uz hotovu v konzerve,ta voda je tam tiez zliata a daná iná,ani z tej nenafukuje (aspon nas teda nie) 🙂
ja aj fazuľu, šošovicu a všetko také namočím aspoň na 8 hodín, zlejem, prevarím aspoň pod hodinu a zase zlejem..a potom normálne varím čo chcem.
pridat riasu kombu..vo velkosti postovej znamky. zozenies v bio
@sandra_sul nechaj fazulu v cistej vode zovriet, vodu zliat a dat novu, opat nechat zovriet, zliat a znova cistu vodu... mozes potom uz normalne varit ako obvykle alebo este vodu raz vymenit...