Ako uvariť fajnú knedľu?

pasteleria
31. máj 2013

viete mi poradit, ako sa robi knedla? prosim, polopatisticke odpovede, lebo v kysnuti som laik. Vopred dakujem za vsetky odpovede 😉

ikke
31. máj 2013

http://baranek.blog.sme.sk/c/136410/Varime-s-me...
tu prvu mam odskusanu, este sa mi nestalo, ze by sa nepodarila 😉

pozri aj tu
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/knedla/

dejka77
31. máj 2013

@pasteleria Takto to robi moj manzel: prv da vykysnut drozdie. Cize do asi 2 dcl teplej vody da sacok drozdia, lyzicku cukru.. Ked to vykysne, prida to do 500g pol.muky, dalej tam da 1 vajce a kusok soli. Potom to poriadne premiesi, min. 10 minut aby to bolo ok. Nad parou to necha 20 min., potom potrie maslom (ja olej nechcem, preto maslo). Knedle su makke, chutne, vzdy sa mu vydaria.

pasteleria
autor
1. jún 2013

@ikke
@dejka77
diky baby, vyskusam, dufam, ze sa vydaria... 😉

ikke
1. jún 2013

@pasteleria este ku kysnutiu, lebo to je casto "kamen urazu" 😀
ja davam cesto do nerezovej misky, po vymieseni lahko posypem mukou, zakryjem cistou vlhkou utierkou a dam do rury, ktoru mam zohriatu tak na 30-40 stupnov (niektore rury pod 50 st. nedokazu vyhrievat, tak treba nechat pootvorene dvierka) a kysnut naozaj aspon 1 hodinu.
potom ked z toho urobis bochniky, je dobre to nechat znovu tak 10-15 minut nakysnut, aby boli pekne lahke a potom parit tych 20 minut.

cornelia91
16. aug 2013

Ahoj, pred nejakým časom som sa odhodlala na domácu knedľu a môžem odporúčiť tento recept: http://dobruchut.azet.sk/recept/12826/domaca-pa...
Overený celou rodinou 😉 Prajem dobrú chuť a nech ide práca od ruky 🙂