Ako uvariť bezmliečny a bezvaječný krém do torty?

mi_muska
5. sep 2010

Ahojte, chcem sa spýtať či mi niekto neviete poradiť, ako uvariť bezmliečny a bezvaječný krém do torty. Môj maličký ma zajtra jeden rôčik, a chcem mu upiecť tortičku, je však alergický na mliečko a na vajcia, korpus som už našla ako upiecť, len ten krém mi chýba. Ďakujem veľmi pekne za každú radu. Pekný deň🙂)

kvetinka211
5. sep 2010

Ahoj, mozno kombinacia ovocia (napr. banan) a vyslahanej rastlinnej slahacky, pripadne zahustene zelatinou. Alebo podla mna najlepsie je oblozit ovocim a zaliat zelatinou - to je velmi pekne aj dobre 😉

zlatat
5. sep 2010

Nie je problém - spravíš normány pudingový krém s tým, že namiesto mlieka použiješ ryžový, alebo ovsený nápoj ( prípadne sójový, ak nemá alergiu na soju ) a spojíš to s margarínom Palmela - ten neobsahuje nič z mlieka.
My sme celá rodina alergickí na mlieko ( biekoviny aj laktóza ) a robím tento krém, alebo potom falošný parížsky s tým, že namiesto šľahačky dám ryžové mlieko.

Kvetinka - aj rastlinná šľahačka obsahuje bielkoviny kraského mlieka, takže túto v žiadnom prípade !!!

carriell
17. sep 2010

ahoj zlatat, nemôžeš mi prosím napísať presne ako robíš ten falošný parížsky? aké mlieko ryžové - kupuješ? značka? a postup... sme na tom rovnako ako mi muska...
pripadne, máte ešte nejaké fajné recepty na dobroty bezmliečne a bezvaječne?
tú palmelu kúpim v bio obchodoch, alebo bežne?
dík moc

ps: ja som malemu urobila na rocik korpus zo pšena, ale to je nepečený len s ryžovým sladom a ovocím, želatínou agar-agar z jablčnej šťavy..

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
e_z
10. jún 2013

@matkamirko Zatiaľ nie je, ale riešime často v skupine Bezlepkový život. Máme to tam niektorí pridružené (buď alergiu na mlieko alebo laktózovú intoleranciu).

zigzag
10. jún 2013

aj kokosove mieko je super, a da sa urobit doma z kokosu a teplej vody, je velmi chutne, my sice alergici nie sme, ale kravske mlieko vobec nepouzivam vo vareni a peceni,..

julu1984
10. jún 2013

aj sestrin chlapček ma alergiu na mlieko kravske...a preto pije kozie a na to nema alergiu.Ja som mu nakupila kozie jogurty a tiez spapal a vsetko bolo ok.Kozie mlieko je dost draksie ako kravske a dostat ho vacsinou na farme(na druzstve)ked je cerstve tak nema vobec prichut kozaciny ked je uz odlezane tak ano.

demo
11. jún 2013

@matkamirko Vaříme a nakupujeme pro potravinové alergiky https://www.modrykonik.cz/skupina/2161/