ahojte.... ako spravim na sporaku fajnovy gulas z bravcoveho meska..... aky je postup co na to setko potrebujem??? dakujem za rady 😅
Osmahnem veľa cibule, potom mäso, mimo ohňa nasypem červenú papriku, gulášové korenie, soľ, zamiešam, zalejem vodou a dusím. Asi pol hodinu pred dovarením prihodím zemiaky a dolejem toľko vody, aký chcem mať hustý guláš... zahusťujem starým chlebom (tak zahustený guláš chutí úplne najlepšie 🙂) Nakoniec pridám mleté čierne korenie, majorán a pretlačený cesnak. 😝
ja si s mäsom dám rovno ešte narajbaný zemiak a ošúpané a nakrájané paradajky a vyvarím ešte PCR papriku zbavenú jadier (tú nekrájam len to tak šupnem a potom vyberiem) .. ostatné ako alena16 🙂 ak robím aj s hovädzím mäskom tak bravčové pridávam ked je hovädzie polomäkké ale postup ten istý ...
kolko cibule toľko mäsa na väčšie kocky........ja pridám do základu aj trocha štipľavej papriky a čierne korenie, soľ, sladkú papriku ,mletú rascu, a jemný kečup, zalejem vodou len po mäso aby sa dusilo, na miernom ohni, pridám krájaný cesnak ,nadrobno krájaný zemiak, nech sa rozvarí, neskôr pridám zemiaky potom, krájanú paradajku a papriku, nechám dovariť nezahusťujem dochutím a hodím ešte majorán a mňami-mňami....aj by som si normálne dala 😀
Ak chces varit, zajtra si kup dennik Pravda, je tam priloha o vareni a zrovna o gulasoch.....
a inak sa staci pozriet na varecha.pravda.sk, mimibazar.sk, dobrejedlo.sk......a hlavne, na toto staci pouzit uja googla 😉
napr.
http://www.receptiky.sk/kotlikovy-gulas/