Mam takyto problem - castokrat varim aj nieco, co sama nejem, ale partner ma chut (napr.aktualne dnes rozne masa v omacke a pod). Neviem varit len na 1-2porcie...co s tym zvyskom? Napriklad sote maso vo vlastnej stave z rury. Da sa to nejako zasterilizovat alebo lepsie zamrazit? Vdaka
Zasterilizovat vies hlavne polievky a omacky. A to takym sposobom, ze ked to vrie a uz ides vypnut, tak hned potom ako vypnes naberies do cisteho zavaraninoveho skla, dobre zavries a obratis hore dnom. Po vychladnuti mozes obratit normalne a das do chladnicky. Tam to vydrzi az desat dni 👍
Alebo jednoducho dat do mraznicky cele jedlo 🙂
@larinka552 moj muz takto robi gulas a kapustnicu a v chladnicke to vydrzi aj mesiac v pohode
@0silvia0 tak to je dobre vediet, ked az tolko
@larinka552 to som nevedela, dakuneme za info 💜
Ja, co nezjeme mrazim na porcie, potom rozmrazim a mam navarene 🙈🤣
@mk1111111111 je to super vec a neni zac 😉
Keďže mám doma dvoch histaminikov, tak ak naaaahodou niečo ostane (fakt sa to nestáva často) mrazim to.. mrazené jedlo je prakticky ako čerstvé (resp.ma k tomu najbližšie) histaminik môže len takto odložené jedlo, inak len čerstvo navarené..
@larinka552 a v mraznicke sa chut jedla nezmeni? Po rozmrazeni? 🤔 priznam sa, ze som to este nikdy v zivote nerobila. Ako sa to potom mrazene rozpusta?
Moja mama nam sterilizovala, ale normalne v horucej vode vo flasiach (ako vsetky kompoty a zavaraniny) aj masa na stave a tekutejsie jedla. Vydrzalo dlhsie aj bez chladnicky, ale v chladnicke je to istota... Takze kludne mozes sterilizovat. A nielen horuce, ale aj normalne, len to realne daj do vody a zavar ako napr. zavaras uhorky...
Na večeru, na druhy deň alebo zamraziť