Ahojte baby neviem či tá téme tu už bola,ale chcela by som nejaké rady ako napr.uvarenú mrkvu,karfiol,zemiak.....uskladniť do druhého dňa.....malá zje iba 3-4 lyžičky má ešte len 6 mesiacov a začíname s dokrmovaním...alebo ste stále varili čerstvé?...ďakujem za rady.....pekný deň
ked sa ti nechce variť každý den, tak si namraz do avent poharikov, ja to tak robím 🙂
ahoj ja som varila vzdy cerstve..bud skladuj v uzatvaratelnych dozach v chladnicke (ale iba 1 den) alebo var trochu menej,aby si zbytocne nevyhadzovala. 🙂 🙂
tiez doporučujem používat chladnicku... jeden den uvarim dam to smejovi na obed a ked ostane tak aj na druhy den mu to dam pripadne s niecim obmenim . nie je vzdy cas varit cesrve, najma ak sme mimo domu
Ja som si vždy navarila viac a pomixované zamrazila v malých plastových miskách a potom rozmrazila vždy jednu dávku vo vodnom kúpeli. A do druhého dňa môžeš jedlo uskladniť aj v chladničke. Keďže na začiatku prikrmovania dieťa toho veľa nezje (teda aspoň u nás to tak bolo), neoplatí sa variť také malé množstvo každý deň a ušetríš aj dosť času a môžete byť radšej dlhšie vonku. 🙂
ja som si robila fľaštičky - napr. mrkva a zemiačik, karfiol a zemiačik, mrkva , cukinka, zemiačik - som to uvarila, popučila, dala do fľaštičiek, zasterilizovala a dala do chladničky...potom so to len ohriala.
Alebo mrazím...napr. uvarím mäsko, rozmixujem, dám do formičiek na ľad - a potom zase len ohrejem.
Všeliak to striedam, raz varím čerstvé, raz dám z domácej fľaštičky...tak rôzne..
Ja som vzdy navarila rozne druhy jedal, rozmixovala, dala do poharikov a do mraznicky. A to, co papala jeden den, a samozrejme nechala, to som dala do chladnicky a dala na druhy den. Viac nie, ked nieco ostalo, tak sme vyhodili alebo zjedli 🙂 A ked navaris na jedenkrat viac a zamrazis, velmi si usetris cas 🙂
v chladničke? 😅