Ako urobiť vynikajúci silný hovädzí vývar?

26. júl 2024

Dobrý deň, poradili by ste mi presný postup, ako spraviť silný hovädzí vývar, ktorý bude chuťovo výborný? Skúšala som kosti upiecť podľa návodu na internete a aj s výpekom dať do polievky, ale vývar zhorkol, neviem čo robím zle...ĎAKUJEM!

deti95060810
26. júl 2024

pozri recepty na fac. tehotnej kuchař...

thereisabear
26. júl 2024

V pomalom hrnci

oli18
26. júl 2024

Ja som stara gazdina, nevarim podla ziadnych receptov. Zaklad su dobre hovadzie kosti a dlzka pomaleho varenia. Moj hov vyvar je na druhy den ako huspenina. Varim najmenej 4 hod. Ak sa mi chce, po zavreti vody ju zlejem, kosti aj hrniec umyjem a dam novu studenu vodu. Ak nie, tak zrazenu penu sumujem. Pridam mrkvu, petrzlen, karelab, celu obielenu cibulu, par strucikov cesnaku, sol, cele cierne korenie a pred dokoncenim vareniia koren zeleru (lebo sa rychlo rozvari). Ziadnu papriku, ani rajcinu nedavam, kosti nepeciem. Servirujem s velkymi kuskami zeleniny, nesekam ju na drobo. Male deti nemam, my si posekame lyzicou v tanieri. Nam chuti taka.

lindous
26. júl 2024

Ja robím rovnako ako @oli18, tak ma naučila babka 🙂

top_manazerka
26. júl 2024

Musíš mať dobré, najlepšie špikové kosti..

birika
26. júl 2024

@oli18 tiez takto...a potom rychlo zjem spik s chlebikom 🙂

maca1984
26. júl 2024

Ja varím hovädzí vývar dlho, kľudne aj celú noc. Špikové kosti, mäso, neskôr zelenina .

luccija
26. júl 2024

Dávam kosti a špikovú kosť.Pomaly a dlho variť aj 4-5 hodín špinu zbierať.Zeleninu, cesnak, cibuľu, koreniny, veľa ligurceku a na záver petržlenovú vňať, pazitku

gab
26. júl 2024

zakladom je dobre mäso, kosti a dlho varit. Ja mam pomaly hrniec, varim aj 18 hodin.

terezka1947
26. júl 2024

Dávam kosti,často ani špikovú kosť nemám a kúsky mäska,kopu zeleniny,ale chuťovo vyváženej a presne ako radia baby,pomaličké kľudne varenie pár hodín.

vyrovnanaosoba
26. júl 2024

Ja mam rada hovadziu hruď s kosťou, špikové kosti. Dám do studenej vody, pridám soľ, cele čierne korenie. Keď zovrie, pozbieram bordel, pridám zeleninu (mrkva, petržlen, Kalerab, zeler, paprika, por... a varím na úplne slabom plameni aj 6 hodín, zeleninu potom vyberiem, tú použijem napríklad na omáčku (lebo je rozvarena, alebo pre nás až príliš mäkká) a pridám novu zeleninu, varím asi 2 hodiny. Ku koncu varenia pridám ešte vňať, zelerove, petržlenovú, ligurcek. Je krásna hnedá, silná, ochutená.

vorkola
26. júl 2024

Ja ,ked si dam do vyvaru domace struhanky ,nie z obchodu,namiesto slizov tak si na obed dam aj najmenej 2 plne taniere hustej polievky,je taka dobra ,ze druhy chod sa mi uz ani nechce, az asi za 2hod

viestta
26. júl 2024

Dobry vyvar zacina po siestich hodinach pomaleho prebblavania na sporaku. Ked mas dost kosti a masa, tak aj bez akehokolvek ochutenia po siestich hodinach mas vyvar silny ako noha od cimbalu, ked ho povaris 12 hodin, tak bude taky silny, ze rozdrapi hrniec. Varit treba hodiny a hodiny maso s korenim, a kosti, az na samy koniec pridat zeleninu, staci pol hodinka aby zelenina zmakla a dodala vyvaru chut. No a ked mas moznost zozen si ligurcek, par listkov vo vyvare spravi zazrak

ktochytavzite
27. júl 2024

No poriadne kosti a pomaly variť aj 5 hodín,plus zelenina na vyvar

zuzinka888
27. júl 2024

Kosti daj zapiect na 200 stupnov na 30 minut a potom daj varit- zeleninu a bylinky az ked pozbieras penu. pomaly varit niekolko hodin.