Ahoj ženy, chcela som priatela potesit a pripravit pravý pečený cheesecake z čerstvého syra. Našla som recept od Míši Landovej (porotcuje české Peče celá země) a urobila som ho z Paloučku (syr podobný Lucine, 29g tuku). Chutovo bol dobrý, ale extrémne syty a tazky.
Prosím o radu - ako inak urobit skvely pečený cheesecake? Je rozdiel v chuti pečeného a nepečeného? Pripadne poslite recept na skvely ale fakt lahucky cheesecake.
Ďakujem!
Ja robím z tvarohu nizkotucneho a cheese Creme ligy, vajcia, cukor prip iné ovocie
Mojou Hlavnou zložkou je nízkotucny tvaroh, zvyšné mliečne ingrediencie dávam tie čo nájdem v chladničke. Mascarpone, riccottu, kyslú smotanu….. vždy je veľmi lahodný …
Ja som raz išla robiť iný koláč, mala som na krém zmiešané mascarpone, jemný tvaroh, vyšľahanú šľahačku, cukor a vanilku, no nakoniec mi niečo nevyšlo, tak som aspoň z krému spravila cheescake… pridala som vajíčko, citrónovú šťavu, pudingový prášok a upiekla… a inak už nerobím, odvtedy dávam vždy aj šľahačku 😅… ak mám v chladničke dávam aj kyslú smotanu, niekedy dám citrónovú kôru, niekedy roztopenú bielu/horkú čokoládu, to už rôzne 😊…
Ďakujem vám vsetkým za rady, nabuduce teda skusim namiešať tvaroh s mascarpone, pridam slahacku, vajce a pudingovy prasok.
@barka1 môžeš urobiť pečený cheesecake z nízkotučného tvarohu+mascarpone+ kysla smotana, vajcia, trosku puding.prášku, rôzne pomery. Ale pečený cheesecake býva presne taký, sýty. Stačí kúsok.
Ja robím aj ľahučký nepečený z tvarohu, mascarpone a jogurtu, drží mi to želatína. Ten máme tiež radi.