caute maniny prosim poradte ako mam spravit presnidavku bez cukru cim dosladzate mala ma tri mesiace synovy som kupovala teraz mam vela jablk zo zahrady a aj hrusiek a ze nemam dat cukor vopred dakujem 🙂
@zigzag - presnidavka sa robi v lete, konzumuje kludne aj v zime 😀 😀 😀 V zime asi presnidavky robit nebude 😉
Presnidavky jablckove som robila len raz, do rozvarenych jablcok som pridala len trocha citronovej stavy, zmixovala a zasterilizovat.
@zigzag ... mala ma 3 mesiace, ale jablka su TERAZ na zahradach, tak si ju pripravi teraz, aj ked jej ju bude davat neskôr (v zime) 😉 malemu asi kupovala, ked bol maly, ale teraz si chce pre dceru spravit vlastnu ... tolko "moj pochop" 😅
ja som neprisladzala nicim, kedze nechcem do deti zbytocne pchat cukor, jednoducho som jablka ocistila a osupala, dala rozvarit, potom rozmixovala, dala do poharov a este sterilizovala, bez akychkolvek pridavkov, pohare krasne chytili a uz sme ju aj skusali, chuti uplne super, podla mna je sama o sebe sladka az dost, asi zalezi aj od jablk ...
@anjelicek aha, ja ze uz teraz jej chce davat , to i prislo velmi skoro na 3 mesacne babo.. ja som robila tiez, pridala som trocha trstinoveho cukru a varila do zhustnutia a nesterilizujem,uz, iba dam do poharov a uskladnim v chladnicke, a nedavam ako predsnidavku, ale ako plnku do mafinov, alebo kysnutych spaldovych roztekov, moj lubi takto,, a neviem, ale ja sa snazim davat v desiatach surove ovocie, predsa ma len viacej vitaminov a zivin, 😉
@zigzag - v zime su jablka uskladnovane a tie, co kupis v obchode postriekane fungicidami, aby im neplesniveli :( Tieto po case lezu aj do pokozky jablcka, rovnako vsetko ostatne ovocie, co kupis mimo sezony je proti plesniam osetrovane :( Idealna je podla mna ta detska vyzivka, tam presne vies, ake ovocie tam pojde.
@anjelicek26 my mame domace jablcka aj na zimu 😉... teda neskore, a pekne v pivnici v chlade uskladne, vydrzia dlho, a urcite aj v letnom obdobi je vsetko striekane, najma,ked je to cudzokrajne ovocie, dovazane z juznej ameriky, alebo kto vie z kade, ja som skor za ovocie a zelenu ,ktora rastie v nasej zemepisnej sirke,a v danej sezone, zakze v zime nebudem kupovat jahody, alebo broskyne
moja mama robila pred par tyzdnami presnidavku bez cukru a polovica sa pokazila, druhu som stihla minut na strudlu inak by sa pokazila tiez. Samozrejme bola sterilizovana len neviem kolko. Dalsiu varku uz radsej spravila s cukrom.
ajojte maminky dakujem za vase rady mate pravdu 16 rocnemu som jablkovu precnidavku kupovala a teraz mame zahradu tak dake ovocie a zelenina zdravsia jak tie obchodove pivnicu nemame taj vsetko do poharov davame a aj mrkvu dakujem a idem cistit jablka a este raz dakujem
Ja som tiež za to,aby sa deťom nedávali sladkosti a jedlá s cukrom. Práve aj ja rozmýšľam,ako urobiť výživu a lekvár len z ovocia bez cukru,ale bojím sa to urobiť,lebo som čítala,že cukor konzervuje a že sa to pokazí, tak keby niekto prišiel na to,ako to bez neho urobiť aby sa to nepokazilo,bola by som aj ja vďačná za radu. 🙂
@ivet37 😖 omg, aku predsnidavku chces robit 3mesacnemu babu ???? a 16 rocny uz cukor moze 😀 nepochopila som 🙄