Ako urobiť polevu na cheesecake?

janapeterjana
6. apr 2023

Ahojte, ako urobiť polevu na cheesecake? Mám len Mrazené ovocie a cukor. Nemám ani želatínu ani zlatý klas. Dá sa to?

bessie12
6. apr 2023

@janapeterjana mas doma nejaky skrob typu maizena ??

janapeterjana
autor
6. apr 2023

@bessie12 nie, nič

bessie12
6. apr 2023

@janapeterjana vobec nic ?? take nieco by nemalo v spajzi chybat. No, ale kazdopadne mozes dat povarit ovocie s cukrom a trochou citron, stavy. Urobit nieco take ako dzem, ale nie tak huste. Popripade pridat trochu muky rozmiesanej vo vode a prevarit.

h2
6. apr 2023

@janapeterjana A musí tam byť nutne poleva?

simca06022011
6. apr 2023

tak toto je klasicky postup: Na prípravu polevy dáme do hrnca ovocie, ktoré povaríme a následne rozmixujeme. Rozmixovanú ovocnú zmes prepasírujeme cez sitko. Hladkú časť dáme opäť do hrnca, pridáme zlatý klas rozmiešaný v troche vody (2 PL) a varíme do zhustnutia. Necháme chvíľu vychladnúť

mozes nezahustit alebo zahustit niecim inym.. v podstate myslim, ze tak ako sirup/dzem, to aj dlhsim varenim zhustne (?)

dusankomoj
6. apr 2023

@janapeterjana daj do hrnca mr.ovocie,cukor a zredukuj. Nebude to úplne tuhé,ale bude to dobré😉 a pokiaľ koláč nejde na výstavu,tak sa to dá aj vizuálne. Ja niečo podobné robievam na zmrzlinu,alebo suchšie koláče.

pukina
6. apr 2023

nepotrebujes ziadny skrob, staci ti mrazene ovocie a cukor s troskou vody, len to musis dlhsie redukovat.

domiklik
6. apr 2023

@janapeterjana ja by som tam na tvojom mieste radšej nedala nič... Pripadne len keď budeš servírovať by som jednotlivé rezy preliala prepasirovanym a vychladenym rozvarom z ovocia...

majlo1234
6. apr 2023

A bielu cokosku nemas? Ak mas, tak spravit ganaz