Ako urobiť plnku z mixovaného ovocia?

luckalussy47
3. nov 2020

Ahojte. Potrebovala by som radu.
Kúpila som mrazené ovocie na obale písalo že netreba rozmrazit len pridať jogurt alebo mlieko a mixovať.
Spravila som tak. Ale nakoľko pečiem korpusy potrebujem radu ako to zahustit na krém.
Mam vanilkový puding. Podarí sa ak ho uvarím, necham vychladiť a zmiešam do kopy?
Obchod nemáme po blízku tak pripadá mi zatiaľ len táto alternatíva. Ďakujem za rady. 🙂

ckocka
3. nov 2020

@luckalussy47 No ale to bol na obale recept na smoothie, nie?
S čím si to teda zmixovala a akú to má konzistenciu?

luckalussy47
autor
3. nov 2020

@ckocka no bol to recept na smoothie 🤦🏻‍♀️ moja chyba.. Dala som jeden vanilkový jogurt. Chuť to ma ovocnú len je to riedke.

ckocka
3. nov 2020

Tak to by som do toho zapracovala želatínu. Len to nebude krémová plnka, ale ovocná. Tučnější krém by urobila ešte pridaná šlahačka, ak máš.
Zmiešať s pudingom - musel by byť poriadne hustý, a aj tak záleží od pomeru či to nebude tiecť.

luckalussy47
autor
3. nov 2020

@ckocka tak ešte mam maslo, a salko. Želatínu mam takúto a dosť mení chuť

ckocka
3. nov 2020

@luckalussy47 Sakra, to je kulinársky oriešok.
Tvoja zmes + maslo + puding može byť chutné, mám obavy či to nepotečie.
Tvoja zmes + želatína, tam sa nehodí maslo a bude to skor vhodné na vrch koláča než ako plnka, ale šlo by tam pridať salko, tým získa trocha smotanovú chuť.
Alebo urobiť plnku maslo + puding + ak chceš salko, a tú ovocnú zmes s želatínou nejako naaranžovať až na vrch torty.

luckalussy47
autor
3. nov 2020

@ckocka Oooo.. Dávam Vám asi zabrať 🤦🏻‍♀️
Uvarila som puding, skúsim to maslo, a trosku tej ovocnej bomby 😂 výsledok samozrejme pošlem 😂

ckocka
3. nov 2020

@luckalussy47 Držím palce.

d_anica
3. nov 2020

Mixované ovocie s jogurtom miešať s maslom? Teda odvaha Ti nechýba 😂 Ja sa vyhýbam aj maslo s pudingom miešať, rado sa to zráža. Daj vedieť ako to dopadlo. Držím palce 😉

luckalussy47
autor
3. nov 2020

@d_anica tak to veru ze hej... No a končím.. Čím ďalej tým horšie.. Pekne spravím kakaový puding a bude plnka 😂😂😂

d_anica
3. nov 2020

@luckalussy47 To bude istejšie 😉

luckalussy47
autor
3. nov 2020

Som sa nakoniec na to všetko vyprdla.. Korpusy odložila a hajde ráno do obchodu 🙂

maria1678
4. nov 2020

@luckalussy47 ja som raz robila takéto ovocie, ale to bol postup, že sa spravil karamel, na to sa dalo mrazené ovocie, trochu sa to rozvarilo /nepridávala som vodu, len tá z ovocia/ a chvíľu som to povarila s kukuričným škrobom, ten to zahustil. No nebola to klasická plnka, ale naspodku bol čokoládový korpus, potom krém z mascaropne a navrch toto ovocie a bolo to veľmi dobré