Ako urobiť perníky, ktoré sú hneď a aj ostanú mäkké?

janagem
11. dec 2022

Ahojte.

Skúsila som už tri recepty, ale keď vychladnú, hneď su stvrdnute. Vie niekto poradiť recept kde ostanú maličké? :D

Dakujem

radacak
11. dec 2022

@janagem https://www.mimibazar.sk/recept.php?strana=2&id.... Tieto sú naj .. robím každý rok

lula3108
11. dec 2022

Podla mna su makka skoro vsetky ak ich urobis spravne. Teda nie uplne tenke a hlavne piect kratko. Cim dlhsie pecied tym su tvrdsie

lorin29
11. dec 2022

@janagem ja robím tieto a ešte ani raz sa nestalo žeby boli tvrdé... Hneď ako ich upečiem su mäkké až dokým sa nezjedia🙂
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/40195/fot...

marca12
11. dec 2022

@janagem Nevalkas ich velmi natenko? Alebo nepecies pridlho? Cim hrubsie cesto,tym su makksie. Ja robievam podla receptu Adriany Polakovej a su najlepsie. Makkucke hned.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
onedaynick
11. dec 2022

@janagem malicke budu, ked ich malicke vykrojis.

janagem
autor
11. dec 2022

@radacak musím skúsiť <3

janagem
autor
11. dec 2022

@lorin29 ďalší ktorý si zapisujem. Ďakujem krásne. Tohto roku to bude skúška receptov :D

janagem
autor
11. dec 2022

@marca12 úprimne sa niekedy bojím že sú prihrube :D s vyberám ich keď začínajú byť svetlo hnedé, ale je možné, že tam robím chybu niekde :D ja som totižto anti talent ak nemám časové údaje :D

janagem
autor
11. dec 2022

@elizabet173 ohhh ten krajec chleba alebo jablko som nikdy neskúšala. Ďakujem!

janagem
autor
11. dec 2022

@onedaynick prepáč makucke som myslela :D neviem písať :D

zenulkaaa
11. dec 2022

Zakladom je piect ich kratko. Musis si to odsledovat, kazda rura pecie inak, a vytiahnut ich este vtedy ked su take bleducke.

adka176
11. dec 2022

Ja robím už niekoľko rokov tieto.... sú mäkkučké hneď aj dlho .....ale ako píšu ženy vyššie tak piecť len krátko keď sa zdvihnú už len chvíľku a vypínam ak to náhodou prešvihnem tak sú tvrdé.....
https://varecha.pravda.sk/recepty/medovniky-fot...

irusa
11. dec 2022

Základ krátko piecť 7-8 minút

daniela2202
11. dec 2022

@janagem dať do sáčku, dózy, inak nebudú mäkké

samanta44
11. dec 2022

@janagem recepty sú vždy podobné.no z mojich skúseností ich nechavas dlho piecť preto si tvrdé.urcite skrat dobu pečenia.oni sa ti budú zdať že ešte nie sú ale keď vychladnú uvidíš že budú a ešte budú aj mäkkučké

janagem
autor
11. dec 2022

@samanta44 skúsim. Ja sa len vždy bojím aby neboli nedopecene :D

samanta44
11. dec 2022

@janagem To sa neboj aj keď tak vyzerajú.pecenie ešte prebieha aj po vytiahnutí z rúry kým nevychladnu