Ako urobiť marcipán na tortu?

zuzka_puska
11. sep 2014

ahojte, mozno to tu nepatri ale potrebujem radu... kupila som marcipan v sacku, asi 5x5 cm to ma, malinky sacok... a neni tam navod ako sa robi. len ho rozvalkam a dam na tortu?? ci treba ho nejak aj varit?? dakujem

ichbinich
11. sep 2014

@zuzka_puska:
Aku to ma konzistenciu? Prasok? Tekutina? Pevna hmota? Co bolo napisane na obale?
Pravy marcipan je podobna hmota ako linecne cesto a da sa hned vyvalkat. Na dosku si nasyp praskovy cukor, poloz si na marcipan foliu na potravivny a mozes valkat.
Ine potahove hmoty na torty, fondant, je myslim pevnejsi ako pravy marcipan. Nikdy som s nimi nerobila, ale zvycajne sa to tiez vyvalka a hotovo.
Varit sa varia iba domace potahove hmoty, co sa robia zo suseneho mlieka a pod., pokial viem. Ak mas dojem, ze sa to da valkat rovno, tak valkaj 😉

zuzka_puska
autor
11. sep 2014

@ichbinich hej je to take pevnejsie 🙂 dakujem skusim valkat co to spravi 🙂

stelleluna
12. sep 2014

ja si vacsinou pripravujem domaci "falosny" marcipan 🙂