Ako mám urobiť kuracie prsia na panvici na prírodno tak aby neboli suché ?? Ďakujem
alebo aj podlievat vodou, a aj zakryt...
suche su ak ich tam nechas dlho ...
ak stihneš, nechať cez noc odležať v bielom jogurte/acidku/kefíre/kyslej smotane, umyť, osušiť, posoliť, okoreniť a opiecť narýchlo. Je to fakt úplne iný level, šťavnaté a krehké mäso
Napacovat trocha podliat, pokrievku a potom opiect a nie dlho opekať.Kuracina je celkovo suchá.Prave ju idem robiť🙂
Najprv do niecoho namocit,nejakej marinady a potom.
na silno rozpalenej panvici prudko opiect, cim krstsi cas, tym budu stavnatejsie.
Minule som robila marinádu, olivový olej, gyros, soľ, korenie. Nechala som na noc marinovať. Opiekla som prudko, z každej strany cca 3-4 minúty. Vo výpeku som trochu opražila múku, podliala hovädzím vývarom a do toho som dala zavárané brusnice. Výborné to bolo.
@syslik81 takže ako dlho ich mám nechať aby nebolo tvrdé ? A vlastne stačí osmazot či aj dusiť ,?
myslim, ze na svoj vek by si uz mohla vediet ako sa robi maso. ;) Ak maso rychlo osmahnes v minime tuku/oleja, tak sa zatiahne a udrzi si vnutri stavnatost. Ak maso varis, vyjde z neho stava a bude suche. To plati nielen na kuracie maso, ale aj bravcove, atd... Kuracina ked je uvarena, alebo upecena, tak zbela., teda aj v reze spoznas ze je hotova. A skutocne su to uplne minutky, v zavislosti od hrubky.
Ja ich krajam na mensie kusky s gyros korenim a oliv.olejom,,premiesam a potom na suchej rozpalenej panvici smazim..zvyknem prikryt pokrievkou (nieje vsetko okolo tak oprskane, je to bezpecnejsie, tichsie a masko je makksie a stavnatejsie
Smazit pod pokrievkou ...
A ty si uz jedla kuracie prsia ktore neboli suche? Lebo ja nie. Mne su suche vzdy. Jasne ze sa daju urobit tak ze budu este suchsie, ale aj tie najstavnatejsie kuracie prsia su pre mna suche.
Zjem iche jedine tak ze ich obalim v platkovej slanine, alebo trojobale, alebo zapeciem tak ze dam navrch kopku kukurice a syra. Proste musi na nich nieco byt co im doda stavnatost.
Robit ich kratsie