Ako urobiť krémové bryndzové halušky?

19. dec 2024

Dobrý deň ja viem jednoduchá otázka, ale ako sa robia krémove bryndzové halušky? Zmiešaním kyslej smotany a bryndze to nie je ono, pomer som skúšala o tom to nie je. Napríklad na salaši robia tu bryndzu redšiu ako na to? Ďakujem

luccija
19. dec 2024

Dávajú vodu z halušiek a niekto vôbec nedáva smotanu iba bryndzu

thereisabear
19. dec 2024

Halušky precedím, nenechám stiecť úplne vodu a zamiešam hneď do horúcich bryndzu.

sara07
19. dec 2024

niekto riedi bryndzu zakysankou

janai1
19. dec 2024

Vodu z halušiek nescediť úplne, žiadne riedenie smotanami a inými nezmyslami
A hneď vmiešať bryndzu

lacibo
19. dec 2024

Ja miesam bryndzu aj s trochou sladkej smotany..vtedy su kremove

eliskadad1
19. dec 2024

Tiež dávam bryndzu hneď. V podstate keď vyberiem halušky z vody tak už mám v mise bryndzu. A ešte prilievam z Acidka 🙂

sima234
19. dec 2024

Ja prilievam trochu mlieka a dávam na chvíľočku do mikrovlnky, aby bryndza zmäkla.

kvieta
19. dec 2024

V troške vývaru z halušiek (cca hrnček) vymiešam bryndzu (2 balenia) a dolejem šľahačkovou smotanou. Halušky polejem opraženou slaninou a až potom vlejem tú bryndzovú zmes (opačne sa to zrazí) a premiešam. Zakryjem, trošku postoja, aby to vsiaklo. Sú skvelé, každému chutia. Ja dávam do halušiek aj trošku uvarených, na kocky porezaných zemiakov.

dusankomoj
19. dec 2024

Načo som tento príspevok otvorila? Teraz CHCEM a chcem halušky s bryndzou 😭😭😭 a je mi jedno aké 🤣

veronika_e
19. dec 2024

@luccija Tiez len bryndzu davam, ani by mi nenapadlo tam supnut smotanu. 🙂 Ale tak receptov je milion a kazdy to robi fakt ze inac, takze to tolerujem. 😀

simca06022011
19. dec 2024

voda z halusie. Kyslu/sladku smotanu davam len ak je sucha bryndza a aj to tak za lyzicu... a nemusim ani vodu davat, staci ked postupne vyberam halusky a nenecham ich uplne odkvapkat, zvycajne to uplne staci.
A iank ja mam vo velkej mise tu bryndzu a hadzem do nej rovno z hrnca halusky :D ked vidim, ze je dost a viac tych halusiek ta bryndza neda, viem sa zastavit a zvysne halusky oddelim :D

ina2405
19. dec 2024

Hlavne treba veľa bryndze, vtedy sú krémové.

knieza_pribina
19. dec 2024

Tak ja robím celkom inak. Vo veľkom hrnci si popražím slaninu, odstavim a rovno do toho dám bryndzu, zamiešam. Keď vyberám halušky, nechám len trochu odkvapkať a aj s tou škrobovou, trochu slizkovou haluškovou vodou ich zamiešam do tej slaninkovo - bryndzovej zmesi. Halušky netreba preplachovať, umývať, ani dosoliť, ani omastiť. Čiže v podstate na robím len z 4 ingrediencií - zemiak, múka, slanina, bryndza.

luccija
19. dec 2024

@veronika_e práveže my dávame bryndzu, kyslu smotanu a trocha šľahačkovej 🙂mama to tak robila a až v receptoch som si všimla, že skoro nikto nedáva kyslú smotanu

hama_ba
19. dec 2024

Veľaa bryndze, nešetrit. Vtedy sú mňam.

maryetta
19. dec 2024

Ja si dam bryndzu "roztopit". Ci uz s mliekom alebo smotanou. A ak je to stale riedke tak aj kusok vody z halusiek.
A tiez uz potom ked zmiesam dokopy-halusky s bryndzou tak tam prilejem aj kusok vypeku zo slaninky.

marthuska
19. dec 2024

@sima234 prepaanaa to nieee. Ved znicis vsetko aj to malo dobre co v bryndzi ostalo

marthuska
19. dec 2024

Bryndza sa prosim vas s nicim nemiesa. Halušky zemiakove urcene na bryndzové halušky sa necedia cez sitko. Pokrievku date nakrivo, dve chnapky, a tak sa cedia. Cize ostane trosicku vody v nich. Supne sa bryndza a zakryje sa pokrievkou. Následne po 3 min sa zamiesa. Voilaaa. Kraasne prave bryndzové halusky

belllinka
19. dec 2024

@kvieta čo sa zrazí? Veď vždy je slanina hore na haluškách a nie už zamiešaná

marthuska
19. dec 2024

A este dolezita vec: originálne bryndzové halušky sa robia bez vajca. Ano. Verte neverte. (S vajcom sa robia zase bez zemiakov prilohove halusky, napr k perkeltu). Cize zemiak postrúhat, nie mixovat, sol, muka polohruba. Ziadna ina. Spravit cesto akurat, sadzat do osolenej vriacej vody. Ked su vsetky supnute vo vode, dat si casovac na 2-3 min, robi sa v strede akoby biela voda. Tak je to spravne. Ako cedit som písala vyssie🙂)

ina2405
19. dec 2024

@marthuska presne tak

pralinka86
19. dec 2024

Odkedy mame mini deti, tak trochu bieleho jogurtu. A kupodivu je to tiez vyborne a riadne krémové a naj su spenatove v tejto kombinácii. Ale to uz je ine jedlo vlastne

henka123123
19. dec 2024

Ja davam bryndzu smotanu kyslu a vodu z halusiek 🙂

slavomira236
19. dec 2024

Ja len bryndzu davam a vody trosku z halusiek. A vela masti sebe aj slaninu deti len mast chcu vypek.. My chceme bryndzove halusky a nie smotanove. Z kyslou smotanou robim spenatove.

slavomira236
19. dec 2024

@belllinka u nas napriklad nie.my s chlapom ked si robime vsetko do jednej misky premiesavsa a tak na tanier. My nedavame navrch slaniny.. aj mama moja tak robila aj babka

snowdrop_
19. dec 2024

Do prdele, zajtra robim halusky a aj s vodou🤣

sima234
19. dec 2024

@marthuska my sme tak robili doma a tak robíme aj teraz, chutia nám tak najviac...mne bryndza sama o sebe príliš nevonia a tak to zvládnem zjesť aj ja 🤷‍♀️

milanemila
19. dec 2024

Ja bryndzu zmiesavam s trochou mlieka

nelca84
19. dec 2024

Ja davam iba cistu bryndzu, neznasam, ked sa to cimkolvek "pancuje". Horuce halusky vyberam rovno do misky s bryndzou a tym teplom sa bryndza uplne rozleje a je to krasne kremove. Dolezite je dat tej bryndze dostatok. Raz sa tu niekto stazoval ake ma suche halusky a potom baba napisala, ze dava 250g bryndze na 4 porcie 🙈 ja tolko davam na 2 porcie.

ina2405
19. dec 2024

@nelca84 tak sa to robí👌