Dobrý deň ja viem jednoduchá otázka, ale ako sa robia krémove bryndzové halušky? Zmiešaním kyslej smotany a bryndze to nie je ono, pomer som skúšala o tom to nie je. Napríklad na salaši robia tu bryndzu redšiu ako na to? Ďakujem
Halušky precedím, nenechám stiecť úplne vodu a zamiešam hneď do horúcich bryndzu.
niekto riedi bryndzu zakysankou
Vodu z halušiek nescediť úplne, žiadne riedenie smotanami a inými nezmyslami
A hneď vmiešať bryndzu
Ja miesam bryndzu aj s trochou sladkej smotany..vtedy su kremove
Tiež dávam bryndzu hneď. V podstate keď vyberiem halušky z vody tak už mám v mise bryndzu. A ešte prilievam z Acidka 🙂
Ja prilievam trochu mlieka a dávam na chvíľočku do mikrovlnky, aby bryndza zmäkla.
V troške vývaru z halušiek (cca hrnček) vymiešam bryndzu (2 balenia) a dolejem šľahačkovou smotanou. Halušky polejem opraženou slaninou a až potom vlejem tú bryndzovú zmes (opačne sa to zrazí) a premiešam. Zakryjem, trošku postoja, aby to vsiaklo. Sú skvelé, každému chutia. Ja dávam do halušiek aj trošku uvarených, na kocky porezaných zemiakov.
Načo som tento príspevok otvorila? Teraz CHCEM a chcem halušky s bryndzou 😭😭😭 a je mi jedno aké 🤣
@luccija Tiez len bryndzu davam, ani by mi nenapadlo tam supnut smotanu. 🙂 Ale tak receptov je milion a kazdy to robi fakt ze inac, takze to tolerujem. 😀
voda z halusie. Kyslu/sladku smotanu davam len ak je sucha bryndza a aj to tak za lyzicu... a nemusim ani vodu davat, staci ked postupne vyberam halusky a nenecham ich uplne odkvapkat, zvycajne to uplne staci.
A iank ja mam vo velkej mise tu bryndzu a hadzem do nej rovno z hrnca halusky :D ked vidim, ze je dost a viac tych halusiek ta bryndza neda, viem sa zastavit a zvysne halusky oddelim :D
Hlavne treba veľa bryndze, vtedy sú krémové.
Tak ja robím celkom inak. Vo veľkom hrnci si popražím slaninu, odstavim a rovno do toho dám bryndzu, zamiešam. Keď vyberám halušky, nechám len trochu odkvapkať a aj s tou škrobovou, trochu slizkovou haluškovou vodou ich zamiešam do tej slaninkovo - bryndzovej zmesi. Halušky netreba preplachovať, umývať, ani dosoliť, ani omastiť. Čiže v podstate na robím len z 4 ingrediencií - zemiak, múka, slanina, bryndza.
@veronika_e práveže my dávame bryndzu, kyslu smotanu a trocha šľahačkovej 🙂mama to tak robila a až v receptoch som si všimla, že skoro nikto nedáva kyslú smotanu
Veľaa bryndze, nešetrit. Vtedy sú mňam.
Ja si dam bryndzu "roztopit". Ci uz s mliekom alebo smotanou. A ak je to stale riedke tak aj kusok vody z halusiek.
A tiez uz potom ked zmiesam dokopy-halusky s bryndzou tak tam prilejem aj kusok vypeku zo slaninky.
Bryndza sa prosim vas s nicim nemiesa. Halušky zemiakove urcene na bryndzové halušky sa necedia cez sitko. Pokrievku date nakrivo, dve chnapky, a tak sa cedia. Cize ostane trosicku vody v nich. Supne sa bryndza a zakryje sa pokrievkou. Následne po 3 min sa zamiesa. Voilaaa. Kraasne prave bryndzové halusky
A este dolezita vec: originálne bryndzové halušky sa robia bez vajca. Ano. Verte neverte. (S vajcom sa robia zase bez zemiakov prilohove halusky, napr k perkeltu). Cize zemiak postrúhat, nie mixovat, sol, muka polohruba. Ziadna ina. Spravit cesto akurat, sadzat do osolenej vriacej vody. Ked su vsetky supnute vo vode, dat si casovac na 2-3 min, robi sa v strede akoby biela voda. Tak je to spravne. Ako cedit som písala vyssie🙂)
Odkedy mame mini deti, tak trochu bieleho jogurtu. A kupodivu je to tiez vyborne a riadne krémové a naj su spenatove v tejto kombinácii. Ale to uz je ine jedlo vlastne
Ja davam bryndzu smotanu kyslu a vodu z halusiek 🙂
Ja len bryndzu davam a vody trosku z halusiek. A vela masti sebe aj slaninu deti len mast chcu vypek.. My chceme bryndzove halusky a nie smotanove. Z kyslou smotanou robim spenatove.
@belllinka u nas napriklad nie.my s chlapom ked si robime vsetko do jednej misky premiesavsa a tak na tanier. My nedavame navrch slaniny.. aj mama moja tak robila aj babka
Do prdele, zajtra robim halusky a aj s vodou🤣
Ja bryndzu zmiesavam s trochou mlieka
Ja davam iba cistu bryndzu, neznasam, ked sa to cimkolvek "pancuje". Horuce halusky vyberam rovno do misky s bryndzou a tym teplom sa bryndza uplne rozleje a je to krasne kremove. Dolezite je dat tej bryndze dostatok. Raz sa tu niekto stazoval ake ma suche halusky a potom baba napisala, ze dava 250g bryndze na 4 porcie 🙈 ja tolko davam na 2 porcie.
Dávajú vodu z halušiek a niekto vôbec nedáva smotanu iba bryndzu