Dievčatá prvý krát idem robiť pecenu kačku s červenou kapustou a neviem ako uvariť kapustu. Kúpim ju už aj rovno nasekanu na kúsky alebo musím kúpiť celu a nasekat si sama na kúsky? Plus by ste mi poradiť aj ako ju uvariť aby bola chutná, na nete som našla pár receptov ale každý je iný, preferovala by som bez jablka.
ja robím podľa toho ako sa mi chce, ale väčšinou kúpim už hotovú v sáčku alebo pohári. Ja ju ešte prekrájam, lebo neznášam tie veľké kusy. Potom dám do kastróla sadlo, cibuľku, trošku červeného vína, nechám ho odpariť, dám kapustu a pridám nadrobno pokrájané mäkké jablko, krásne to osladí👍 Podusím a dochutím👍
@doriiis na sladko
@tiezjedna kde prosím takú hotovú kúpim
Tak ja robím takto:
Z cukru urobím karamal,rozriedim vodou a v tej vode dusím kapustu kým nezmäkne.Jednoduche
bežne v obchodoch, napríklad tesco som našla (ja som v CZ). https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-S...
Ja robim na sladko-kyslo... kupujem celu hlavku, nastruham na struhadle...skaramelizujem si cibulku, pridam nastruhanu kapustu, bobkovy list, sol, korenie, premiesam a podlejem vodou a necham dusit...ked je dostatocne podusena, prilejem ocot (1-2lyzice), pridam cukor a nakoniec zahustim zatrepkou (2 mensie lyzice muky +troska vody) premiesam, popripade este dosolim/docukrim podla chuti. My mame radi taku sladsiu 😊
Dobrú červenú kapustu hotovú majú v lidli.
Ja zvyknem vo woku na masti oprazit cibuľu, na to nakrájanú kapustu, celu nakrájam na osminky až dvanástiny a tie potom na pásiky. Rasca, soľ, opečiem, zalejem vriacou vodou(menej zduva) a dusím do mäkkosti al dente. Dochutím citrónovou alebo pomarančovou šťavou a medom. Všetko podľa chuti.
My mame radi taku “na sladko kyslo” takze ja na nejakom tuku (olej/mast) opeciem cibulku, ked je hotova pridam cukor (tak 2-3 polievkove lyzice, podla mnozstva kapusty) a necham skaramelizovat. Do toho supnem 2 na hrubo nastruhane jablcka a to je vlastne taky zaklad na ktory potom hodim nasekanu kapustu a zalejem trochou vody a vinom (to je ta kysla zlozka a nedavam uz potom ocot, ale mozes vynechat vino a nakonci pridat ocot).
Davam sol, cierne korenie, nove korenie, bobkovy list a kmin.
Kapustu si sekam sama na jemnucko, ale kludne si to ulahci a kup uz nasekanu, to je jedno.
Ak preferujes bez jablka, tak ho jednoducho vynechaj a kamoska tam napriklad vytlaca pomarancovu stavu a dava aj stipku skorice.
Kup si konzervovanu v pohari z LIdla, oced z nej nalev, zohrej v hrnci a ak treba este ju dochutis. Ked si kapustu nikdy nerobila, tak je to najjednoduchsia cesta.
Ja robim z celej hlavky, nastruham na tenke rezance (nastastie mam robot co to zvladne), v hrnci na masti spravim karamel, ked je zlaty prisypem kapustu, osolim, pridam rascu a dusim ju do makka. Na zaver ju dochutim octom, ked treba pridam cukor a sol.
Ked mam chut na nieco ine, pridam k nej pri duseni susene brusnice, alebo ribezlovy dzem
my tiež na karameli, ale bez octu, ja octové veci nemôžem čiže len olej, cukor, nakrájaná kapusta na tenučké pásiky, voda - podusiť, v priebehu dusenia miešať, dolievať vodu a dochutiť soľou
Asi sa uz len budem opakovat, ale podobne ako vyssie pisu zeny. Zaklad je skaramelizovany cukor. To toho supnem kapustu bud z flase alebo sacku, ak si to chcem ulahcit 🙂) alebo pokrajam na drobno hlavku. Cibulu uz nedavam, muz nema rad, max susenu. Ochutim, sol, peper, rasca, ocot nakoniec. Trosku zahustim solamylom pre spravnu konzistenciu. Robievam aj bielu kapustu k bravcovemu masu alebo ako segedin.
Ja neviem prist na chut ked tam niekto da ocot. Nehodi sa mi tam vobec... ked niekto robi s octom a mam to jest tak sa prekonavam. Klasicky na sladko mi vyhovuje najviac.
Kapustu nakrájam na tenké pásiky, v hrnci si urobím karamel na sucho, do toho pridám masť, cibuľu na drobno a rascu, všetko spolu trochu orestujem. Pridám kapustu, osolím, podlejem troškou vody a dusím. Môžeš podliať aj červeným vínom. Počas dusenia podľa potreby dolievam vodu, alebo víno (väčšinou dávam aj, aj). Keď je už kapusta mäkká, očistím si jeden zemiak, pokrájam ho na drobno a s trochou vody rozmixujem ponorným mixérom na hladkú kašičku, tou kapustu zahustím. Nechám prejsť varom, ak treba, dochutím (soľ/cukor). Je veľmi dobrá.
Voľakedy som kupovala celú hlavu, nakrájala a nejako s Božou pomocou ochutila. Teraz už kupujem sterilizovanú v skle. Najradšej mám z Kauflandu. Nakrájam si na drobnejšie kúsky červenú cibuľu, restujem do sklovita. Potom pridám 3-4 lyžice hnedého cukru, ešte to restujem nech to skaramelizuje trochu, pridám kapustu so šťavou, podľa potreby pridám ešte trochu vody, pridám jednu škoricu celú a dusím to. Nám to takto chutí najviac a je to rýchlovka
My kupime taku v pohari, mavaju to pri kyslych uhorkach a kecupoch, pozor na to, nekup cviklu 😃 a potom dame na panvicu riadne spravit najemno nasekanu cibulku, ta to osladi, a na min. 20 minut dusit domakka. Ja to aj ocukrujem...
Dusila som nakrájanu do mäkka. Potom som videla u svokry, že ona povarí nakrájanu v slanej vode do ´skoromäkká´ vyberie a dochutí karamelom, soľou korením octom a opraženou cibuľkou. Je to oveľa rýchlejšie a je chutnejšia
Ja nedavam do kapusty ziadne masti, nepenim cibulu, skrytej masti mame vsade dost. Osolim, dam razku na troche vody dusim, miesam, podlievam. Ked je hotova, ochutim octom a cukrom. Pri servirovani ju podlejem vypekom. Maso robim rovnako bez akejkolvek masti. Kazde maso mast obsahuje.
Ja som lenivá to robiť, tak kupujem hotovú buď v skle, alebo sáčku mávajú v Tescu, Bille, Lidli kdekolvek
Ja kupujem hotovú, nebudem sa s tým babrať.
Kúp ale tu s jablkom,je výborná
Kúpila by som celú a nasekala.Zalezi od toho,či ju chces na sladko,alebo na slano.
My máme radi nasladko