Ahojte babeny, poradte, ako robite zasmazku do polievky, trebars zeleninovej.
Ja dam trosku oleja, potom hladkej muky a dam to skvarit do cervena a potom zalejem studenou vodou, odstavim, a potom dam do polievky a este zavarim.
Neviem ci je to dobry postup, bo sa mi niekedy zda, ze ma taku masnu chut, aj ked potom polievku dochutim vegetou a pod. Tak cakam vase rady. Dakujem vopred.
ja mám jeden nezdravý recept- na masti spením cibuľu,pridám hladkú múku a po chvíli červenú papriku a potom zalejem satudenou vodou a šup do polievky. chutí to výborne. olej je mi mastný.
na panvicu alebo hrnceka, panvica je pre zaciatocnika najlepia, si das olej a za chvilku hladku muku, treba miesat, ked sa zacnu robit akoby bublinky treba dat hned pod tecucu studenu vodu a miesat potom uz len dat do hrnca a zas len miesat. cim rychlejsie sa urobi proces pod vodu a do hrnca tym lepsie.
ak sa robi zeleninova, so zapraskou je dobre ked sa da aj paprika do zaprasky s mukov.
ahojte...
robíš to správne, len ja dávam polohrubú múku, nech to neni také lepkavé a dám celkom málo (práve aby nebola mastná) 😵 oleja, alebo maslo...to má v zeleninovej polievočke fantastickú chuť. 😉 😉
bibinka, aj ked dam mast, tak sa mi to zda take iste...aj do zelneninovej polievky by si dala cervenu papriku?
aj ja dávam červenú papriku 🙂
lulufon ked mas nie ze vyvar ale z mrazenej tak je ta paprika vyborna v polievke
janino, a co este davas do zeleninovej polievky?
melory, to som este nevidela zeleninovu polievku cervenu 😕 ale skusim hned zajtra urobit a uvidime ci to bude chutit 😉
ja do zeleninovej polievky zaprazku nedavam, len krupicove halusky, ono sa ta krupica trochu uvolni a zahusti aj polievku, takze nie je mastna
ja robím ako bibinka, ale s olejom 🙂
jasne je vyborna, ja tam davam knedlicky - voda, muka vajce...
zeleninu 😀 😀 😀
ja kupujem hotové "mrvence" 😀 neviem ako sa to správne volá 😅
a nesmieš papriku v tej zápražke pripáliť, lebo bude horkááááá 😝
magg, ta polievka nie je az taka mastna, ale ma taku zvlastnu mastnu chut, furt si neviem pomoct.
ked je zápražka popražená, odstav ju z ohňa, daj papriku a potom ked to zamiešaš, hned vodu a miešať a miešať 🙂
počkaj kým vychladne a daj to mastné s lyžicou preč 😉
mastne chuti.... 😉
tie kupene mrvenice su dobre, pozname.
Ja som vyskúšala veľa zápražiek...ale jednoznačne vedie táto: (hlavne do zeleninovej polievky)
rozpustím maslo (nie olej) asi tak štvrťku z veľkého (ja robím vždy za veliký hrniec polievky) keď je rozpustené pridám múku...na toľko polievky čo robím ja sú to určite tri veľké lyžice...zamiešam metličkou a vlejem do polievky...je to mňam 😝
no proste, dam zeleninu, trosku vegety a zasmazku, sem-tam cestovinu. neviem, mozno davam vela oleja... 😒
majula, a smazis to do cervena? 😅
vegetu, korenie, sol, moze byt aj kupene polievkove korenie - vo flaske
lulufon, áno, aj do zeleninovej dávam červ.papriku, robím to podľa vzoru mojej svokry (zvláštne,že?),tá robila kuchárku v hoteli. chutí to ozaj výborne. inak ja k polievkovej zelenine pridávam aj obyčajnú pcr papriku, dá tomu takú fajnú príchuť. a ak je polievka mastná, pozbieram masť lyžicou-ako písala vesi
ak nemám domácu masť, dávam slnečnicový olej venus-ten vôbec nesmrdí "olejnato"
Ja robim zasmazku podobne ako vy ... olej, muka, cervena paprika. Potom studena voda a sup do polievocky. Dolezite je, aby ste nechali tu polievocku zo zasmazkou este aspon 15-20 minut bublotat (na malinkom ohni), aby polievka nemala chut po muke. 😉
Moj manzelik je kuchar a jemu musi polievocka vzdy spievat 😀 😀 😀
vilkakatka, to az tak dlho bublotat ma polievka? Dobre vediet od kucharky, mozno preto je tak chut taka zvlastna, po tej muke. Dik. 🙂
baby, a kolko tej muky do toho oleja davate?
Ja nie som kucharka, ale manzelik 😎
Lyzenka, tak aby to tak pekne penilo ... nemoze to byt ani suche a ani moc olejove 😲
ano nehat vret este ako pise vilkakatka...aj ked sa zahustuje smotana.
sranda, aj ja som sa nedavno nad touto otazkou zamyslala.. :O))) tiez rada pockam na odpovede.. :O!