Ahojte, ako robíte takú chrumkavu korku na kurcati? Mne sa nikdy nepodarí tak by som chcela vedieť ako to robíte vy alebo čo robím zle. Pridam teplotu cca na 15 minut peciem na 200 keď už už chcem robiť a nič.
@klip0 a ako dlho piecť na takej teplote?
. Nepozeraj na hodiny, ale na farbu kurcata.
@viestta aha, neodkryvam nechavam pod alobalom cely čas. Dnes skúsim tak ako vravíš, dakujem
Pod alobalom sa "udusi" odkryť a zvýšiť teplotu
Ja to robím v štýle že dám teplotu na Max, dostatok vody až nedolievam ako trupka 😁 a žiadne korenie nedávam len soľ sem tam zájdem výpekom obliať .keď už je zlaté z vrchu otočím troška posolím zas a kým není zlaté tak je tak potom otočím a nechám až mi to vysuší a schrumkavie z vrchu 😁 koža je mňam deti zbožňujú tie by len kožu brali ☺️
Hlavne kura pocas pecenia uz nepolievaj...ta voda kozu zmakci a nebude chrmukava...ja dam piect, 180st, bez alobalu, dobre podliate vodou...a otvorim dvierka az po hodine...a koza je vzdy krasne chrumkava😊
chyba bude v tom, že ho proste na konci neodokryješ. ja napríklad mäsko pečiem v tých sáčkoch na pečenie a už keď je, tak ho len nastrihnem otvorím a nechám dôjsť len kôrku
ja mam na rure funkciu gril, ked je uz uepecene dam gril na plno, len musim dat pozor aby neprihorela 🙂
Najlepší recept na kurča je piecť ho na soli. To znamená že vysypte kilo soli na plech položte kurča, ja pečiem 40 minút na 180 stupňov. Potom otočíte a dopeciete ešte asi pol hodinu. Vnútri je šťavnaté a kôrka super chrumkavá. Poprípade môžte potrieť maslom pred dopečením 🙂
@denda007 tak toto rozhodne vyskusam 🙂 dakujem
@landsmanka rado sa stalo. Potom pošlite mám rada s ryžou a kompótom 😀
Tak ja napríklad kura nemusím odkryť a kôrka sa spraví aj tak. Určite nemusí byť hneď chyba v Tom,že ho neodokryješ. Ja kura oblievam počas pečenia takou zmesou - mlieko, mleta cervena paprika, korenie, rasca, soľ a kožka sa spraví už v strede pečenia keď je zakryté, v podstate netreba ho vôbec odkryť až do konca a je aj veľmi chutná
Ja potieram horčicou a na začiatku rúru na nižšiu teplotu a neskôr na posledných desať minút na vyššiu a je super chrumkavé.
keď kuriatko vyzerá byt upečené potrite celé spodok netreba rozšlahaným vajíčkom a dajte ešte na 10-15 minút piecť náš majster to tak robieva 🙂
Pridavam aj na 220 a predtym tu kozu pooblievam vypekom