Ako urobiť chrumkavú kôrku na kurčati?

5. mar 2021

Ahojte, ako robíte takú chrumkavu korku na kurcati? Mne sa nikdy nepodarí tak by som chcela vedieť ako to robíte vy alebo čo robím zle. Pridam teplotu cca na 15 minut peciem na 200 keď už už chcem robiť a nič.

klip0
5. mar 2021

Pridavam aj na 220 a predtym tu kozu pooblievam vypekom

autor
5. mar 2021

@klip0 a ako dlho piecť na takej teplote?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oli18
5. mar 2021

. Nepozeraj na hodiny, ale na farbu kurcata.

autor
5. mar 2021

@viestta aha, neodkryvam nechavam pod alobalom cely čas. Dnes skúsim tak ako vravíš, dakujem

luccija
5. mar 2021

Pod alobalom sa "udusi" odkryť a zvýšiť teplotu

mariska1989
5. mar 2021

Ja to robím v štýle že dám teplotu na Max, dostatok vody až nedolievam ako trupka 😁 a žiadne korenie nedávam len soľ sem tam zájdem výpekom obliať .keď už je zlaté z vrchu otočím troška posolím zas a kým není zlaté tak je tak potom otočím a nechám až mi to vysuší a schrumkavie z vrchu 😁 koža je mňam deti zbožňujú tie by len kožu brali ☺️

kayyaa
5. mar 2021

Hlavne kura pocas pecenia uz nepolievaj...ta voda kozu zmakci a nebude chrmukava...ja dam piect, 180st, bez alobalu, dobre podliate vodou...a otvorim dvierka az po hodine...a koza je vzdy krasne chrumkava😊

williamska1
5. mar 2021

chyba bude v tom, že ho proste na konci neodokryješ. ja napríklad mäsko pečiem v tých sáčkoch na pečenie a už keď je, tak ho len nastrihnem otvorím a nechám dôjsť len kôrku

landsmanka
5. mar 2021

ja mam na rure funkciu gril, ked je uz uepecene dam gril na plno, len musim dat pozor aby neprihorela 🙂

denda007
5. mar 2021

Najlepší recept na kurča je piecť ho na soli. To znamená že vysypte kilo soli na plech položte kurča, ja pečiem 40 minút na 180 stupňov. Potom otočíte a dopeciete ešte asi pol hodinu. Vnútri je šťavnaté a kôrka super chrumkavá. Poprípade môžte potrieť maslom pred dopečením 🙂

landsmanka
5. mar 2021

@denda007 tak toto rozhodne vyskusam 🙂 dakujem

denda007
5. mar 2021

@landsmanka rado sa stalo. Potom pošlite mám rada s ryžou a kompótom 😀

patrishapat
5. mar 2021

Tak ja napríklad kura nemusím odkryť a kôrka sa spraví aj tak. Určite nemusí byť hneď chyba v Tom,že ho neodokryješ. Ja kura oblievam počas pečenia takou zmesou - mlieko, mleta cervena paprika, korenie, rasca, soľ a kožka sa spraví už v strede pečenia keď je zakryté, v podstate netreba ho vôbec odkryť až do konca a je aj veľmi chutná

ivka21
5. mar 2021

Ja potieram horčicou a na začiatku rúru na nižšiu teplotu a neskôr na posledných desať minút na vyššiu a je super chrumkavé.

simcucik
7. mar 2021

keď kuriatko vyzerá byt upečené potrite celé spodok netreba rozšlahaným vajíčkom a dajte ešte na 10-15 minút piecť náš majster to tak robieva 🙂