Prosím môžte mi niekto poradit. A najlepšie aj že koľko čoho. Dala som dve bryndze a cca 3 deci mlieka a zmiešala. A buď to bolo totálne husté alebo úplne vodnate. :/ Taktiež neviem prečo tie halušky s bryndzou boli také nejaké bez chuti... Neboli také slané ako od mamy alebo babky keď robili. Ďakujem za rady
1 bryndza zmiešaná s 1 kyslou smotanou a to je všetko. Nič iné tam už nedávaj. Naposledy sme boli u svokry a tá dala len 2 bryndze a teda mne ani mužovi to vôbec nechutilo. 😐
Bryndza a kys.smotana a hotovo
Teda tie 2 bryndze boli na veľmi malú dávku halušiek ..čiže tej bryndze už bolo príliš....takže hlavne primerane 😄
Podla bryndze treba ist, niektorá nepotrebuje nic pridat. Dam do misy bryndzu, na to hadzem halušky z hrnca a zmiesam a vybavene. K tomu skabina s mastou. Vacsinou uz netreba nsor ani solit. Ak je ta bryndza "sucha", miesam so smotanou kyslou ake nie ze cela smotana a bryndza, proste od oka nech dostanem taku kremobmvejsiu bryndzu. Do toho zase z hrnca hadzem tie halušky horuce a zmiesam...
Davam na 600g zemiakov jednu bryndzu...
@babydesire ale potom je tej bryndze malo na všetky halušky :D
Inak aj od bryndze zalezi, a babky riadne prisolia a riadna slanina je tiež poriadne slana 😉
No toto že tá bryndza je strašne sucha... A nevznikne z toho taká ako keby poleva trochu.
Skabina =slanina 😂 pardon
Bryndza nema byt ako poleva.
A aká bryndza teda je najlepšia podľa vás ?
Ja davam na 1kg halusiek 2 bryndze (teraz neviem gramaz, ale bezne v jednote kupim ako male maslo) a 1 teglik kys.smotany, ak je to moc huste zriedim bud vypekom zo slaninky alebo pridam trochu mlieka..bryndzu s k.smotanou zmiesam zvlast. A ono to ozaj staci,,zasa ked sa to prezenie,nieje to chutne.
toto ked citam 🙂))
ja som celkom majsterka na halusky a strapacky, a robim ich takto - vzdy kupim aj 4-5 bryndzi, proste musi jej byt dost. S nicim ju nemiesam, davam ju cistu. Hadzem halusky do vody, a postupne ako su hotove, vyberam a davam do misky. Na take uplne teple davam tu bryndzu, velmi opatrne miesam, nech z toho nie je guca, ale pomaly sa to roztopi a vpije vsade. Podla toho vidis, aku to ma konzistenciu, kolko ti este treba halusiek/bryndze.
Vzdy si odlozim trochu vody, v ktorej som varila halusky, a ak by mi ti bryndzove zhustli, nou to trochu zriedim.
Kazdemu to takto chuti, je to huste, chuti to ako poctive dobre halusky, este na to vypecena slaninka a hotovo, ziadne mlieko smotany ani nic ine.
U nas sa vzdy miesala bryndza so smotanou na slahanie, prilievam postupne, aby to malo taku fajnu konzistenciu. Obvykle davam jednu bryndzu a halusiek.robim od Oka, obvykle asi na 4 porcine take vacsie.
Svokra robi s kyslou smotanou, ale pre mna to nema Tu spravnu chut, moje naj halusky su proste tak, ako ma naucila mama od malicka.
my dávame na halušky 2 bryndze a smotanu na varenie
Riediť bryndzu by mal byť zločin 😀
Celý život rodičia a teda, teraz už aj ja robím ako @girlie_konik a sú dokonalé 🤤
Aj ja uz neriedim bryndzu. Najlepsia je na horuce halusky, ked sa fajne roztopi a tak ju jest, uz mi z restik tie primiesavane zmesy bryndze s niecim ani nechutia.
Preto ju my miešane s kyslou smotanou. Je to potom redšie a je toho viac 🙂
@girlie_konik to robíš kolko 4kila halušiek? 😂
@girlie_konik konečne.
Treba kúpiť veľa bryndze, pretože bryndza z obchodu je slabá a keď ju ešte zriediš tak to okolo bryndze ani nechodí.
Robím podobne ako @girlie_konik akurát ja všetky na raz scedim, nepreplachujem, take horúce zmiešam s bryndzou a riedim podľa potreby vodou z halušiek… ale to sa nebavíme o deci, dva deci a pod ale o lyžiciach. Takze minimum tej vody.
@girlie_konik presne takto to robím tiež 😁 nepoznam nikoho kto to mieša so smotanou, ale možno skúsim, keď to tu toľko báb spomína
A áno, vela bryndze, musí ju byt cítiť 🍽
Na 2 ks 125g bryndze dávam jednu 400ml kyslú smotanu, poriadne vymiešam aby neboli hrudky.
Na halušky si opražím dlani ku na úplne mini kocky. Halušky naložíme do taniera a až tak pridám bryndzu, respektíve každý si dá koľko chce
Nikdy som to neriesila, kazdy si naberie halusky a svacne si tam tolko bryndze a smotany kolko chce
Ničím neriedím, do horúcich halušiek dám bryndzu a premiešam, rozpustí sa.
Fuj najhorsie bryndzove halušky sú s oklamanou namiešanou kyslou bryndzosmotanou. Nikdy si ich nedavam v žiadnej reštike. Vždy iba doma IBA s cistou bryndzou.
Ja miešam s kyslou smotanou, s mliekom to asi nemá takú chuť ..