Ahojte,nájde sa tu šikovná pekárka,ktorá mi poradí ako urobím takto krásne ozdobené medovníky? Na internete som čítala že taká poleva sa robí z bielkov, no nemôžem potom z toho dostať salmonelózu?Ďakujem každému za pomoc 🙂..P.S. Fotka je použitá z internetu
@lucia0211 robím tak roky, salmonelózu sme nikdy nemali, ak by si sa veľmi bála, dajú sa dať do mierne vyhriatej rúry, aj poleva bude lesklejšia. Prípadne si v cukrárenskom obchode kúp kráľovskú glazúru a budeš to mať už bezpečné úplne. Nech sa ti darí
@lucia0211 Salmonela potrebuje urcity cas na to aby sa rozmnozila a mohla sposobit problemy. Ak vymiesas polevu na obed a ozdobis do 3-4 hodin, tych par spor salmonely co sa tam moze dostat, nema sancu na rozmnozenie. Poleva zaschne do 30-60 minut. Pri tenkych ciarach aj askor. Tam kde nie je voda, neprezije ziadna salmonela... poleva bude jedla a bezpecna aj po rokoch (mali sme tak vianocne ozdoby na stromcek co bratranec zjedol po 5 piatich rokoch.🙂
@elizabet173 ... môžem sa spýtať a neviete ako miešať tú kráľovskú glazúru keď si chcem vyrobiť len menšie množstvo?Lebo na obale je len miešanie pro dávke 400 g...
Nie nie toho sa nemusis bat. Odjakziva tak ozdobujem aj vianocne medovnicky. Dam si bielok a k tomu citronovu stavu a preosiaty praskovy cukor podla toho aku hustu polevu potrebujem. Konkretne ako sa robia taketo ti povedat neviem, uz viackrat som to skusala, len bola som nervozna z toho, ze potrebujes tuhsiu polevu na okraje a potom redsiu na vyfarbovanie.