ahojte potrebujem poradit dneska som kupila listkove cesto ako spravim kvlaitnu dobru strudlu z jablkami? dakujem
rozvalkaj cesto,posyp struhankou(aby ti jablka nepretekali),na to naukladaj vrstvu postruhanych ochutenych jablk-ja davam postruhane jablka,stavu vyzmykam,do toho dam skoricovy cukor,ak treba aj troska cukru este a ak mas rada tak este hrozienka a vlasske orechy-tie trocha posekam nahrubo..zabalim,potriem rozslahanym vajickom a sups do rury 🙂
pozeram ze sme sa zhodli s rebekou 🙂
nastrúhané jabĺčka vyžmýkam a rozprestriem na cesto, posypem strúhankou , kryštálovým a vanilkovým cukrom, pokvapkám olejom, môžeš pridať škoricový cukor, hrozienka, nasekané orechy- podla chuti a toho, čo je v kuchyni 😉
štrudlu zvinúť, potireť rozšlahaným vajíčkom
to je naozaj otazka alebo vtip ?
presne ako píšu kočky + niekedy pridám do jabĺk mak alebo kakao 😉
Suhlasim so vsetkymi predoslymi reakciami plus nezabudnut popichat trochu vidlickou povrch zbalenu strudlu aby ti to cesto nenapuchlo
Namiesto struhanky moze byt aj kokos, ak mas rada 😉
na cesto posypem nastruhané orechy,na to vyžmýkané jablká s cukrom a škoricou a zviniem
cesto na strudlu je nieco uplne ine ako listkove takze to nebude strudla ale zavin 😉
Clanok o vybornych jabkach na strudlu: http://kvitkovicova.fmkucm.sk/10-dovodov-preco-...
ja som lenivá kuchárka, no cesto posyp trochou srúhanky - vsiakne šťavu z jablčok, zmiešaj nastrúhané jabĺčka s vanilkovým cukrom, škoricovým cukrom a cukrom - podľa chuti, môžeš pridať hrozienka alebo orechy, zamotať a potrieť vajíčkom a dať piecť. potom posypať cukrom - no nemusíš. ja som teraz robila štrúdľu s hroznom.