Máte nejaké fajn typy ako urobiť chutne pečene kuracie masko k ryži?
Ja robim toto
https://tojenapad.dobrenoviny.sk/kuracie-kusky-...
Medove kridelka/stehienka/
Marinada:rovnake mnozstvo javorovy sirup/med/,sojova omacka,olivovy olej
Pridat grilovacie korenie,/alebo zvlast ml.cervenu papriku,mlety kmin a cerstvy pretlaceny cesnak/
Dobre premiesat,najlepsie aspon cez noc odstat.
Dalsi den vsetko vyliat na plech a klasicky uoiect do chrumkava.
Priloha ryza s granatovym jablkom a hlavkovy salat,prip.hranolky...
Kuracia cina
Kuracie alebo morcacie mäso na kocky a do marinady:vajcia,solamyl,sojova omacka,trosku vegety,olivovy olej-dobre rozmiesat.
Ideal je nechat v tom mäso 3 dni,obcas premiesat.
Na horucu panvicu uz len s kvapkou oleja vsetko vyliat a za staleho miesania poopekat,kym sa mäso neprepecie.
Vyborne s ryzou a hranolkami.
A taku zeleninovu zmes-paprika,cinska kapusta,cibula-do chrumkava a do polomäkka poopekat,take poloudusene...
Sladky orient
Kuracie kusky do marinady;
Olivovy olej,sojova omacka,trocju sezamoveho oleja ,trochu kari korenia,sol
Po namaronovani cez noc pridat nejake orechy/kesu,buraky,slnecnicove ci tekvicove semienko,sezam../,trochu kokosu a trochu hrozienok,dobre premiesat,ak treba trosku vody alebo sladsieho vina.
Nechat este cca hodinku aspon postat a potom prikryte nechat dusit do bodu varu,stiahnut plamen a odokryt.
Poopekat,ale aby to nebolo suche.
Musi to byt trochu stavnate.
Ryza s granatovym jablkom.
Mnam.