Praskovy nepouzivam ale mam cely koren. Obcas to dam do omacky ale dnes som si to dala prvy krat do bagety a chutilo mi to. Lepsie ako cesnak po nom pachne z ust. Snazim sa zapojit viac vitaminov do stravy. Ako zazvor upravujete? Do coho ho pouzivate?
:D a do vyvarov.. kade tade. :D
Do ázijských polievok.
@moni244 no ked sa chcem spytat spytam sa tu nemam koho v uk
@lexilaracroft ved sa spytaj na blogu, nemusis zakladat kazdy den 2-3 diskusie
@moni244 dakujem este neviem ako to tu chodi
Heh zázvor je fajn. Dobre prečistí dutiny a je dobrý na zahriatie do čaju. Ja zázvor aj zaváram. A potom mám po celý rok zásobu a len si vyberám z poličky. Čítala som o ňom veľa a má zdravé účinky na telo ale tiež to s ním netreba preháňať. Ale je to taká téma no čo všetko máme radi 😉
@svettii u nas ho predavaju po cely rok nastastie zavarat nemusim. Teraz som ho dala aj do vyvaru kuracieho tak aspon nrnapadne dat do deti vitaminy
@lexilaracroft aj na sk ho predavaju po cely rok.. jedine minus pre deti moze byt, ze je stiplavy. nasi predkovia dumbier pouzivali celkom casto..skus popozerat na nete recepty. ak si v uk, tym lepsie, vies dokupit este ine, zaujimave koreniny, zeleniny, kvalitne a lacno (skus miestne trhy), mozes skusit aj daco orientalne navarit..skor asi ale pre Teba a manzela..detom predsa asi len nieco menej korenene.
ja si robim najcastejsie cajik zo zazvoru. prijemne prehreje
Najlepšie je na uchovanie všetkých vitamínov vôbec zázvor neupravovať. A keď sa dáva do čaju, tak ho rozhodne rovno nedávať do tej teplej vriacej vody.
U nás používam zázvor do čaju, pod mäsko, do zeleninových šalátov, je skvelý.
My neupravujeme. Len si k tomu dáme citrón a med
No lepsie zakladat taketo temy ako z nudy riesit "zacarovany kruh" v zahranici.
Robim z neho caj a inac ty davas ine otazky 😀 kazdy den nejaka perla