možno nevhodne štylizovaná otázka ale nijako mi to nevychádzalo 😀 😀 😀 malému na pitie robím UM ale varím z normálneho kravského napr. polievky, omáčky alebo kaše. no a dnes som zistila že blízko nášho domu je takýto automat tak ma zaujíma či mám mieko pred varením prevariť? 😕 alebo stačí že sa prevarí už priamo v tom varenom jedle
pit surové je určité neo-moderné hrdinstvo - riziko infikovania sa listeriou kamplylobakterom a v konečnom dosledku aj klieštovou encefalititidou. takže pre deti surové určite nie. 10 sekund pri sto stupnoch je istota 🙂
no ja neviem, mne odporučila doktorka aby som to automatové zatiaľ vôbec nedávala keď tak , že až po dvoch rokoch dieťaťa..teraz mu preváram tatranské 3,5
*automatove * mlieko sa nema pit surove, musis ho prevarit..ak ho davas do jedla, tak sa v tom jedle vlastne prevari, nemusis ho uz upravovat..
Ked sa mliecko pouziva do varenia je samozrejme ze sa varenim riedi.Kravske automatove mlieko je neriedene a preto je nevhodne podavat detom do 3 rokov, jedine ak sa prevari s adekvatnym mnozstvom vody aby sa zriedilo.Moja doktorka nam ho zasadne nedoporucila.Taktiez pouzivam 3,2-3,5% mliecko.
automatové mlieko má vrátilo do detstva, ked mlieko fakt chutilo ako mlieko. Malým deťom určite prevariť, je to napísané dokonca aj na tom mliekomate, že malé deti a starší ľudia ho surové piť nemajú. Nie je pasterizované, a je aj dosť tučné, ja by som ho piť nedávala
podla mna ho nemusite nijako specialne upravovat. ono je pasterizovane, cize staci len klasicke prevarenie.