Ako upraviť automatové mlieko?

nanulik
29. feb 2012

možno nevhodne štylizovaná otázka ale nijako mi to nevychádzalo 😀 😀 😀 malému na pitie robím UM ale varím z normálneho kravského napr. polievky, omáčky alebo kaše. no a dnes som zistila že blízko nášho domu je takýto automat tak ma zaujíma či mám mieko pred varením prevariť? 😕 alebo stačí že sa prevarí už priamo v tom varenom jedle

stanislavao
29. feb 2012

podla mna ho nemusite nijako specialne upravovat. ono je pasterizovane, cize staci len klasicke prevarenie.

drzubok
29. feb 2012

pit surové je určité neo-moderné hrdinstvo - riziko infikovania sa listeriou kamplylobakterom a v konečnom dosledku aj klieštovou encefalititidou. takže pre deti surové určite nie. 10 sekund pri sto stupnoch je istota 🙂

space1
29. feb 2012

no ja neviem, mne odporučila doktorka aby som to automatové zatiaľ vôbec nedávala keď tak , že až po dvoch rokoch dieťaťa..teraz mu preváram tatranské 3,5

traktor
29. feb 2012

*automatove * mlieko sa nema pit surove, musis ho prevarit..ak ho davas do jedla, tak sa v tom jedle vlastne prevari, nemusis ho uz upravovat..

stravbery
29. feb 2012

Ked sa mliecko pouziva do varenia je samozrejme ze sa varenim riedi.Kravske automatove mlieko je neriedene a preto je nevhodne podavat detom do 3 rokov, jedine ak sa prevari s adekvatnym mnozstvom vody aby sa zriedilo.Moja doktorka nam ho zasadne nedoporucila.Taktiez pouzivam 3,2-3,5% mliecko.

benne
29. feb 2012

automatové mlieko má vrátilo do detstva, ked mlieko fakt chutilo ako mlieko. Malým deťom určite prevariť, je to napísané dokonca aj na tom mliekomate, že malé deti a starší ľudia ho surové piť nemajú. Nie je pasterizované, a je aj dosť tučné, ja by som ho piť nedávala