Žienky.. Dajte nejaký tip ako spraviť dobré pečené bravčové mäso. Tak aby bolo fajné mäkké a hlavne aby nebolo suché.
Ďakujem
@tundra nehovori sa ze stavnata, ale mastna 🤣
Najprv ho cele sprudka opec zo vsetkych stran na panvici - zatiahne sa a stava ostane vnutri.
V prvom rade musíš mat mäso vhodné na pečenie, z kare šťavnaté pečene neupecies. A skus recepty na pomaly pečene mäso, šťavnaté bude, chrumkavé ho spravíš na konci pri vysokej teplote
@oli18 aj mne to prišlo ako bôčik 😊
@tundra to sú veľmi prerastene rebrá to fakt vyzerá ako bôčik. Kde sú kosti ?
@mikitilik29 fotku upecenych,zial nemam.Zijem vo Švajciarsku a bôcik sa tu samostatne kupit neda,mozno v malom mäsiarstve.Casto predavaju br.lopatku,br.stehno alebo br.rebra s kožou.
Br. bôcik,pokial viem, je bez rebier,cast z podbrusia😉.
1/ Vhodné mäso. Určite nie plece, stehno a už vôbec nie karé. Vhodné sú krkovička, bôčik, rebrá
2/ Piecť treba pomaly. Pri nízkej teplote a dlho
3/ vhodné je mäso naložiť do pácu (len preboha nie horčica s kečupom). Ideálny pác je olej, mlieko a zmes korenia. To sa potom všetko vpije do mäsa. Mlieko urobí mäso krehkým a olej šťavnatým
4/ vhodné je pred pečením mäso prudko opiecť
@tundra my na Slovensku odjakziva
pozname bocik , ako pisem vyssie. Vo Svajci to volaju, ako pises ty. Z chrbata je slanina, z podbrusia bocik. Slanina je hruba a vykostuje sa, ostanu rebra a slanina s kožou. Bocik je vlastne tenka prerastana slanina a ked sa vykosti, ostanu rebra a bocik s kožou. Na fotke je bocik s kožou a kosťou.
Ďakujem za tipy. 😊 Bohužiaľ sa mi rozmrazuje plece na zajtra. Tak snáď s vašimi radami to bude ako tak v poriadku. 😄😊😊
@autorka Rozmrazené mäso nikdy nebude také šťavnaté ako čerstvé.
Ja keď napríklad pečiem plece dávam ho na 24 hodín do marinády a až tak ide do rúry 😊. Ale tiež som názoru že na pečenie treba mastnejšie mäso.
Plece je v pohode.
Nakrajaj na hrubsie platky, kludne aj 2cm priecne cez vlakna.
Daj do pekaca tak aby ho maso cely vyplnilo. Urob si marinadu - olej a podla chuti - cesnak, rasca, paprika, cierne korenie, sol...alebo zmes, ja davam gril.korenie Kotanyi. Ja rovno davam ingrediencie na maso v pekaci. Poriadne v tom maso poobaluj, pridaj do pekaca 1 celu cibulu, zalej vodou cca zarovno s masom. Prikry a supni do rury vyhriatej na 220st na cca polhodku, potom stiahni na 150-170 a nechaj 2h piect. Bude uplne fantasticke. Makke a stavnate.
@tykat ďakujem, skúsim. 😊
@tykat mäsko je fajné, ďakujem za tip. 😊
Tesim sa.
To je postup ktory vzdy vyjde. Len treba odskusat pri akych teplotach lebo kazda rura je ina.
Skus trhane maso podla receptu z Bonvivani, uzasne....a odporucam z pleca alebo z krkovicky. Zvykla som zo stehna lebo nemam rada mastne maso ale to je mega suche
Musi sa opiect a potom zakryt alobalom a piect na nizsiu teplotu dlho
@katkaseiner
@katka533 Autorka už má upečené, dievčatá.
@h2 nevadi, bude mat napad na dalsi vikend 😉
V prvom rade potrebujes mäso,ktore je na pecenie vhodne.Stavnata je krkovicka,alebo lopatka aj s kozou.Alternativa pecene rebra,idealne dat piect tiez s kozou.Dnes som ich piekol.Foto,ked boli na polovicu upecene.Sol,kmin,cibula,cesnak😉