Dobrý deň, máte nejaké rady? Vždy sú zvnútra suché. Chcem aby boli šťavnaté ale zároveň chrumkavé.
Čítala som recept že ich mám piecť na 100 stupňov 30 minút a potom ešte na koniec na 180 stupňov na 15 minút. Bude to fungovať?
ja to robim tak ze stehna len podlejem vodou a osolim dam do rury na cca 200 stupnov..po cca 20 min ako sa zatiahnu tak si v hrnceku rozmiesam olej s grilovacim korenim (to v zlatom sacku) a stetcom ponatieram masko a dam naspat do rury na cca 20-25 min…a su naozaj vo vnutri stavnate a zvonku chrumkave 😉
V teplovzdusnej friteze 😉
Na stehna aj pod dam maslo, podlejem vodou a priebezne ich polievam tym vypekom. Nakoniec pustim gril, ale staci chvilku. Peciem tak aj cele kurca a vzdy je stavnate s chrumkavou kozou.
Pomale pecenie - osolim zo vsetkych stran, poukladam do pekaca vytreteho olivacom, navrch kazdeho stehna platok masla. Podlejem cca deci vody. Pekac natesno zakryjem alobalom, strcim do rury na 130 st., necham aspon dve hodiny piect. Potom odkryjem, pozriem viflickou, ci sa uz mado oddeluje od kosti. Ked uz ano, tak podlejem este vodou (ak chyba stava) a odkryte peciem 20-30 minut na 200 st, to spravi chrumkavu korku do cervena. Zaklad je, ze sa to pecie zakryte-utesnene tie prve dve hodiny, aby neunikala para, vtedy ostane vnútri maso makke ako pastika.
Baby a cim dochucujete? Ja uz som skusala rozne a stale to nie je “ono”.
Inac davam tiez maslo. Podlievam vodou. Peciem cca 30-40min na 180 pod alobalom. Potom odkryjem nech sa zapecie do chumkava.
Kg soli, stehná , 200 stupňov cca 60 min prikryté potom odlryjem nech sa do chrumkava
Daj k nim par zemiakov a cibulu.Zemiaky pustia priebezne stavu.Na konci zapni ventilator 10-15 min.