Ako upiecť sójovú tortu?

mi_muska
16. aug 2010

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či mi neviete poradiť, ako mám upiecť môjmu už skoro ročnému synčekovi, ktorý je alergický na mliečko a vajíčka tortičku k jeho prvým narodeninám. Viem, že dnes už existuje veľa produktov, ktoré by mohli nahradiť mliečko aj vajíčka, napríklad soja , sojova smotana, mliečko a tak, už som skúšala aj hľadať na nete nejaký ten receptík, ale zatiaľ neúspešne:((aaa taaak veľmi by som mu chcela upiecť tortu, tak ak mi niekto z vás môže pomôcť, veľmi si to cením a ďakujem 🙂

latvia
16. aug 2010

ak ozumies anglicky, tak tento mozes skusit....mlieko das sojove,vajicka tam ani nejdu, krem uz pripravis podla seba (napr.zlaty klas vo vode+cukor+sojovy jogurt, ovocie)
http://www.egglesscooking.com/2008/08/25/eggles...

inac sa namiesto vajec pouziva bud tofu alebo rozmackany banan,tak skus normalne tortove cesto s bananom miesto vajicok...a kde ide mlieko,tak daj sojove

sorayaardente
27. apr 2022

Sóju určite nedávajte, nahradzajte niečím iným. S vlastnej skúsenosti som jedla sójové tyčinky a hneď mi vybehla hrca na štítnej zlaze, začala ma boliet. Kamoška mi vravela, že jej mamka poľa sójové mlieko do kávy a vkuse bola zahlienena, keď prestala piť, tak hlieny zmizli. Dalsia kamoška mala problémy dlhé roky so štítnou žľazou a zistila, že toez kvôli sojovemu mlieku. To je rada, ale naozaj si prečítajte o tom aká je sója škodlivá 🙏

sorayaardente
27. apr 2022

Máte tuším bezvaječné piškóty, tak skúste nejakú piskotovu tortu, že piškóty podrvite, zmiesate s trochou kokosového oleja, pripadne nejakého masla, ktoré by malý mohol. Dáte to ako korpus, viete urobiť puding s ryzovym mliekom so stuzivacom, pridáte ovocie a necháte stuhnúť. Napriklad