Poradte mi prosim, mam sice dobru elektricku trubu, no vsetky kolace typu linecke a tak mam vzdy tvrde ako kamen, co s tym? Mam piect na vyssej alebo nizsej teplote, alebo co teda robit? Dakujem
@pimpa - pecies na "fukari" alebo normalne? niekedy su tvrde,ak pecies s ventilatorom, neviem to inak popisat... a ja kolace peciem na 140-160 stupnoch, viac nie. A ak ti toto robi s kolacmi, tak ta truba asi nebude taka dobra 😉 Alebo to tam nechas pridlho 😕 Linecke musis vybrat, ked ti kraje zacnu mierne ruzoviet.
@pimpa skus pouzit namiesto celeho vajicka len zltok, ja peciem normalne aj s ventilatorom na 160°C a su v pohode makke, neviem aky mas recept, aj mnozstvo cukru vie urobit svoje, ja robim 300g hl. muky, 200g masla (palmarinu) a 100g pras. cukru, citronova kora, 1 vanielkovy cukor a dve zltka.
@svetielkoand
@anjelicek26
@pici
baby moja truba nema ventilator :(
ale recept pise ze 170 na 10 min... ale ja uz po minutach skusam...
ze 10 zhori :( a 9neni dopecene :((((((((
co mam robit :((((
@monika15 treba vybrať keď začnú ružovieť aj keď sa ti zdajú nedopečené, Chadnutím trošku spevnejú a budú akurát. Podľa toho čo píšeš, tak by som to nechala tých 9 minút a počkala až vychladnú, prípadne si upeč len vzorku a vždy treba dávať do dobre vyhriatej rúry. Ja tiež nemám ventilátor, ale pečenie je u mňa tak trochu odhadom. Inak linecké treba nechať odležať niekde v chlade - to je taký druh pečiva.
linecke peciem vzdy aspon dva tyzdne alebo max tyzden pred vianocami...potom ich budes mat uzasne makkucke,potrebuju postat,hoc aj na balkone...ak to nie je tym tak hod recept, pozriem na svoj 🙂
@svetielkoand ahoj, robila som tvoj recept a su neskutocne dobre, makkucke, mnam 🙂 hned si ho prepisujem a ukladam 😉
tak tento rok aj mne sa podarili 🙂))
kedze to bude sucast darcekov robila som 10 krat 🙂)))
@psyxooo Som rada 🙂 Krasne sviatky zelam 🙂
Myslím si, že by ti tento recept mohol pomôcť, je jednoduchý a snáď aj tie koláčiky budeš mať konečne mäkšie 🙂 http://dobruchut.aktuality.sk/recept/12287/line...
daj ich do sacku s jablckom a zaviaz... zmaknu... linecke by sa mali piect v predstihu aby zmakli...