Kočky, prosím o rady. Potrebujem upiecť kurča vcelku, a nemám overený recept. Na nete je toho dosť, ale rada by som nieco odskúšané. Tak, aby som ho neporciovala, ale nech sa mi upecie celé. Bez plnky. Niekto má niečo odskúšané? Vopred vďaka...
Len sol a trosku cervenej papriky..casto polievat vypekom nech je korka chrumkava..
10 min.pred koncom ho potriem tak ako kačicu.Roztopenym medom.Kurca sladké nie je len chrumkavé.
Ja mám overený spôsob - korenie na kurca, dnu jablko Aby bolo šťavnaté a nie suché , peciem na 180 stupňov 45 min a potom 15 min na vyše 200 stupňov ( na dosiahnutie chrumkavej koze ) a počas pečenia asi tri krát podlejem
Topka je pomaly pečene kura. Môžeš deň predtým na marinovať, použiť pripadne bylinky ale stačí aj iba soľ rasca a kúsky masla. Piecť na 120 stupňov 3,5 hodiny a cca polhodku dat na 220 dopiecť do chrumkavá, občas podliat. Mäso nebude suché ale šťavnaté bude pekne odpadávam od kosti.
@dr_smajlik presne takto robim kacicu v janskom skle a je fajnova..
Ja to dam cca na 1ha 15min dla velkosti kurcata. A 200min. Inak od oka ked vidim ze je uz pekne rovnomerne upecene,otocim ho nech sa aj z druhej strany opecie
https://varecha.pravda.sk/recepty/kura-pecene-v...
robim toto, chuti ako z pipigrilu.
kurca riadne posolim, ale podstatou je nasolit ho riadne aj zvnutra, aj pod kridlami, pod nohami. trosku ho narezem pri krku, aby malo sirsi "golier". posadim ho na zadok do formy od babovky, ja mam ten spic hore na forme uzavrety, ak je forma na babovku taka, ze ten spic hore je otvoreny, moze sa obalit ten spic alobalom.
ked tam kurca sedi, pooblievam ho sojovou omackou a posypem celou rascou. dam piect na cca 170c. treba piect podla velkosti kurata, ja peciem tak cca 2 hodiny. pocas pecenia (mozno po dvoch tretinach casu) ho raz otocim hore nohami, treba opatrne, je horuce a je treba mat ten sirsi golier, aby sa dalo nastoknut zasa do formy cez krk.
niekedy potom na zaver na minutku este pustim zhora gril, podla toho, ci treba.
Ja dávam do misy aj cibuľu a cesnak chyti peknu vôňu.A ináč len soľ olej gril.korenie pečiem hodinu zakryté a pol hodinu až hodinu odokryté podľa toho ako je veľké na koniec zvýšim teplotu na chvíľu a potriem maslom výpekom priebezne
Dievčatá, všetkým vám veľmi pekne ďakujem, určite vyskúšam viacero spôsobov. Ani som nečakala toľko užitočných rád 😊 Naozaj veľká vďaka!
Ja ho poriadne osolím popeprím, dám papriku a posadím ho na flasu od piva. Peciem na 180 stupnov cca hodinu
@janetinka27 prosim ta a aky je rozdiel v mase, ked ho supnem na pekac a ked ho takto postavim? Nezakryvas ho vobec? Nie je potom suche?
@kittykat22 nezakryvam. praveze sa mi paci,lebo suche nie je🙂 neviem preco to kura je ine ako ked sa pecie normalne,fakt ho mam rada🙂
@janetinka27 no toto by ma nenapadlo :-d Bombastický nápad.... veľká vďaka... dnes skúsim
@maialeo este som zabudla, ze sa pred pecenim potrie aj olejom, ale je to v tom recepte :D
@janetinka27 zaujimave. Dik za odpoved. Vyskusam 🙂
Ja pečiem kura tak, že dám na plech kilo soli a na ňu položím kura, je úžasné, chrumkavé, ako z grilu
@janetinka27 a nijako ho neoblievas?idem to dnes vyskúšať🙂
peciem kurca v celku na babovkovej forme...kurca nasolim, narorenim, potriem olejom...nasadim na babovkovu formu...tu vlozim na plech...do babovkovej formy nalejem vodu...takto sa pecie...obcas vyberiem a stetcom potriem olejom a rozrobenym korenim
@luccija podla toho receptu by sa malo pocas pecenia sem-tam polievat. ja ho ale nikdy nepolievam, lebo mam sklenenu nadobu na babovku a nechcem velmi v nej strkotat lyzicou. mozno by som to mohla potierat pierkom. ale ja to nepotieram a aj tak je to ok.
minule toto kura piekol moj muz, ja som sa strasne na to tesila cestou z prace, ale vobec to tak nechutilo a ani nevonalo ako som zvyknuta 😂 takze jeden recept, ale vysledky nemusia byt rovnake :D v podstate v tom recepte je vsetko, len treba ustriehnut dlzku pecenia, je to od velkosti kurata, ja vzdy peciem dlhsie ako tam odporucaju, ale zavisi aj od rury asi
Obycajna klasika-celenkurca len nasolit a dat na pekac a piect, vytvori sa chrumkava korka a az sa rozpadava. Tiez som volakedy akusala-plnku,korenie kadejake,ale samotna sol je ze mnam na kura