Ako upiecť bravčovú panenku, aby nebola suchá?

dadus841
8. mar 2021

Ahojte mate dajaky overený trik ako ju dobre upiecť aby nebola suchá? Dneska ju robím prvý krát.Videla som recepty ze prvo sa sprudka opečie na panvici a potom dopečie v rure ale všade inac píšu teplotu a čas pečenia a ci ju mam v rure zakryť alebo ju piecť nezakrytu ďakujem za každú radu 🙂

kinats
8. mar 2021

1)Panenku zavriet (sprudka opiect po stranach) zabalit do alobalu piect 20-max25minut na 180°C potom rozbalit a grilom 5 minut dopiect skrupinku (resp.220°C ak nemate gril)
2) Panenku zabaliť do slaniny

alzbeta369
8. mar 2021

@dadus841 vcelku : na panvici zo vsetkych strán zprudka uzavrieť, do rúry na 180 stupňov a 20 minút - to máte medium, musí byť v strede ružová, dosurova, aby nebola suchá. Dĺžka pečenia závisí od hrúbky panenky. Časom a praxou si odsleduješ koľko ju piecť. Nebaliť do alobalo do ničoho. Keď ju vyberieš z trúby tak vtedy ju zakryť nachvíľu niečím, nech dojde

Potom robím aj na medailonky 4 cm hrúbky - takisto opiecť na panvici, a do rúry na 180 stupňov 10 minút cca.
Skúšku spravíš prerezaním.

Ja som sa učila najskôr na medailónky robievať a už keď som vedela tak už som začala robiť aj vcelku. Mrkni sem
https://vm.tiktok.com/ZMerQ2o2r/

basska_b
8. mar 2021

Presne, treba baliť do slaniny alebo keď nemáš, aspoň šunka... tu je perfektne video. Podľa neho som robila a tip top

https://www.youtube.com/watch?v=O0zjmA9w_Jo
lucia147852
8. mar 2021

Ja najčastejšie robievam na panvici medailónky. 2 minuty z každej strany a je makkucka, šťavnatá

saxana000
13. jan 2022

Do rury v slaninkovom zupane.najprv v alobale akoby udusit a potom len nachvillu odbalit aby slaninka ochrumkavela..mnam