Ahojte mate dajaky overený trik ako ju dobre upiecť aby nebola suchá? Dneska ju robím prvý krát.Videla som recepty ze prvo sa sprudka opečie na panvici a potom dopečie v rure ale všade inac píšu teplotu a čas pečenia a ci ju mam v rure zakryť alebo ju piecť nezakrytu ďakujem za každú radu 🙂
@dadus841 vcelku : na panvici zo vsetkych strán zprudka uzavrieť, do rúry na 180 stupňov a 20 minút - to máte medium, musí byť v strede ružová, dosurova, aby nebola suchá. Dĺžka pečenia závisí od hrúbky panenky. Časom a praxou si odsleduješ koľko ju piecť. Nebaliť do alobalo do ničoho. Keď ju vyberieš z trúby tak vtedy ju zakryť nachvíľu niečím, nech dojde
Potom robím aj na medailonky 4 cm hrúbky - takisto opiecť na panvici, a do rúry na 180 stupňov 10 minút cca.
Skúšku spravíš prerezaním.
Ja som sa učila najskôr na medailónky robievať a už keď som vedela tak už som začala robiť aj vcelku. Mrkni sem
https://vm.tiktok.com/ZMerQ2o2r/
Presne, treba baliť do slaniny alebo keď nemáš, aspoň šunka... tu je perfektne video. Podľa neho som robila a tip top
Ja najčastejšie robievam na panvici medailónky. 2 minuty z každej strany a je makkucka, šťavnatá
Do rury v slaninkovom zupane.najprv v alobale akoby udusit a potom len nachvillu odbalit aby slaninka ochrumkavela..mnam
1)Panenku zavriet (sprudka opiect po stranach) zabalit do alobalu piect 20-max25minut na 180°C potom rozbalit a grilom 5 minut dopiect skrupinku (resp.220°C ak nemate gril)
2) Panenku zabaliť do slaniny