Dobrý deň, poprosím o radu. Urodilo sa nám dosť papriky a máme už aj dosť zaváraného leča. Tie, ktoré máte skúsenosti, ako uchovať zelenú papriku na zimu, podelíte sa prosím so mnou o vaše skúsenosti? Ďakujem, pekný deň prajem.
Ja nakrájam na pásiky spolu s červenou a zavarim ako papriku v oleji. Ale len tu svetlo zelenu. Pestujeme len odrodu Slovakia, tá je chutná vo všetkých fázach zrelosti a je hrubostenna. Tmavozelené papriky sú po zavareni nedobre.
@aurelia2000 vďaka
Ja ju nakrajam na pasiky, kratko oblansirujem, ochladim v ladovej vode a davam do mrazaku
Ešte som si spomenula na super Čalamádu, tam sa minú aj zelené rajčiny. 😋
Ja nakrájam na kocky a dám do mrazničky, v zime pod mäso na šťave alebo do guľášu či podobnych jedál dávam
@konikmodry111 vďaka
@akinomel
Mama niekedy robila zaváranú papriku v paradajkovej šťave - polotovar na plnenú papriku.
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/18907/fot...
Nasusit. Nakrajat na drobne kocky, velmi jemne posolit, nechat skvapkat z vody a potom vysusit. Susenu v zine prihodis pod maso, do gulasu, do polievky... Vsade, kde by si dala v lete cerstvu a budes mat jedlo ochutene sviezou letnou chutou papriky. Roky susim vsetk zvadnute papriky co nestihneme jest a osvedcilo sa.