Robím v rúre džemy -to viem ako,ale a teraz potrebujem zasterilizovať naložené uhorky a hrniec zavárací nemám v tomto byte a nechcem sterilizovať varom,lebo ich uvarím....ak to niekto takto robí ako ísť na vec? Vďaka.
Ja som zavarala prvy raz v rure vcera 🙂 a presne ako pise lucka-hlb. plech, poukladas flasky tak, aby sa nedotykali, das do vyhriatej rury a dolejes vodu. Teplotu som mala naplno, zalezi od typu rury, ked zacala voda okolo poharov slabo vriet nechala som este do 10 min., povyberala a chytili vsetky😉
ja to robim tiez tak isto ako tu uz pisali, ale ked to zacne vriet v poharoch tak to len vypnem a necham tam pokial sa trochu neochladnu.
ja už niekoľko rokov v rúre zaváram hádam všetko - podľa mojej babičky - poháre do vyššieho plechu, zaliať cca 1/2 l vody a keď začne nálev vrieť (cca po 45min.), vypnem a nechám vychladnúť v rúre (nemusím už baliť do deky 😀 ) Nech sa podaria 😉
moja svokra to robi tak, ze uhorky zatvorene v pohary uz s nalevom da na plech ( 12 sedmickovych poharov sa jej tam zmesti) vyleje vodu na ten kolko sa jej len zmesti. ked voda v poharoch zacne vriet tak to maximalne 10 minut necha v rure