Ahojte,ako ste na tom s prípravou na Vianoce? Napr. čo sa tyka upratovania, pečenia a pod ?
Na pečenie je čas. Darčeky pokupené ešte v novembri. Upratovanie bežné. Stromček od 1.12. Jednoducho pohoda.
Velke jesenne upratovanie bolo v oktobri, skoncili sme s nim v novembri, uz len udrziavame poriadok. Vacsina je uz napecena, ostava len naplnit a upiect to co pecieme cerstve. Az na par drobnosti je uz aj nakupene. Keby bolo treba, tak zajtra mozeme mat stedrovecernu veceru a bude vsetko co ma byt, vratane darcekov a ozdobenia stromceka.
Stromcek hotovy, pecenie este nezahajene, darceky kupene asi na 20%, upratovanie ani viac ani menej ako inokedy (to riesit nebudem, bude nas v dome ako hadov, z toho jedno takmer 4-rocne dieta).
Snad aspoñ tie darceky vyriesim na buduci tyzdeñ
stromcek kupeny v stredu, popratane, okna umyte, pernicky na stromcek napecene.
este urobit svetelnu vyzdobu pred domom a v dome. darceky takmer kupene etse nieco donesie kurier
Ja si MUSIM stale opakovat, ze sviatky nie su o dokonale upratanom dome lebo mam tendenciu sklzavat do manickeho upratovania. Takze mi postaci ked bude umyta dlazka a utrety prach. Strom bude az buduci vikend, kolaciky som zacala chystat teraz, dokoncim cez tyzden, s vecerou pomaha muz a svokra, to ma velmi odbremeni. Darceky uz su. Ale teda okna na Vianoce neumyvame.
Urcite pred vianocami sa nechystám na poriadne upratovanie upratovanie klasika práci utriet umyť dlážku a to všetko pečenie tento rok objednané stromcek až 23 decembra darčeky ako tak nakúpené to je všetko Vianoce chcem tráviť s rodinou a deťmi predovšetkým tento rok bol pre mňa ťažký
Neupratujem, nepeciem, ani okná neumyvam ...
Mali sme veľmi ťažký rok. Až vďaka tomu som si uvedomila, čo je v živote podstatné a naozaj dôležité. Vianoce to určite nie sú.
Mam len darceky. Aj to nie vsetky, este zajtra mi ma prist kurier. Inak nic, nemame zatial ani stromcek, ani ziadne svetielka, ani napecene... tento rok nemam ani adventny veniec. Nejako neplasim, o tyzden nieco napeciem, ozdobime stromcek, upratujeme priebezne, takze ziadne velke upratovanie nechystam. Varit budem na stedry den (alebo den pred, uvidim), este zabalim darceky a koniec. Vianoce chystam pekne kvoli detom, ale neposieram sa kvoli tomu, nepotrebujem mat vsetko perfektne a 300 druhov kolacov uz od novembra 🤷♀️
Prave nakupujem vianocne darceky a usla som pred prachom.
@koniarova mas pravdu, ale vianoce su najkrasie sviatky a hlavne tie krasne spomienky na blizkych co si s nimi stravila
@frflos_nespokojny ale trt. Spomienky na blízkych máš mať celý rok. Nie len na Vianoce.
@koniarova ano ale na vianoce je to uplne ine
Upratujem priebežne, takže to sa u nás nepraktizuje, že pred veľkou nocou a pred Vianocami...napecene nemám, neviem nájsť vykrajovacky a zase som zabudla kúpiť práškový cukor, a rum, tak zajtra keď zase nezabudnem.
Darčeky... Uz mi prišla správa že mám v packete balíky 🙂 stromček prinesie tiež manžel zo Švédska, či odkiaľ...a okrem adventneho venca nemám nič 🤭
@frflos_nespokojny nie je. Ale neberiem ti tvoj názor. A úprimne ti želám , aby si to nikdy nemala dôvod chápať. ❤️
@koniarova dufam, ze cas vsetko zahoji a zmenis nazor. 😘
@frflos_nespokojny ďakujem. ❤️❤️
Este mi treba špajzu a kuchyňu upratať, tak to vzdy vyjde...
Piect suché začnem budúci týždeň aj stromček ozdobiť a darčeky sú na 80% nakúpené..
Ešte cencúle na balkón, sobíky...
Ja mám väčší dom pod Tatrami, umytie okien kvôli mrazom koncom novembra začiatok decembra...
Skrine riešim v novembri tiež, také generálne upratovanie.....
Ja potom upratujem uz len priebežne...
Pripravujem sa tak, že mám nohy vyložené a užívam si kľud a pokoj, ticho u nás doma 😀 a na Vianoce to bude rovnako...stromček chce dcéra ozdobiť 23ého, vraj darčeky tam už majú byť ráno 24tého (s tým prišla zo škôlky) a koniec...navarím 24tého kurací vývar, dcére zemiakovú kašu a pstruha pečeného...ja si spravím kuracie prso a ryžu 😀 a bude to pre nás normálny deň ako každý jeden...
Ešte umyť dve okná v detských, prezliecť periny o týždeň, nakúpiť a upiecť (to si nechávam nakoniec tesne pred). Kuchyňa komplet vydrhnutá a vytriedená, závesy vymenené, šuflíky a skrine v dome tiež, takže už len bežné upratovanie. Sromček sme náhodou tento rok dostali, už sa aklimatizuje. 😎 Pre mňa je vôňa čistoty a pocit zbavených haraburdov dôležitý. K takémuto triedeniu dochádza asi 3x v roku a z toho vždy raz na Vianoce, kedy aj zdobíme svetielkami a musia sa v tej podlahe odrážať. 😁😁
Ja upratujem kazdy tyzden rovnako celi rok takze nic viac lebo su Vianoce. Darceky dokupim posledne teraz cez tyzden. Pre maleho su pernicky, tie sme spravili spolu a my si spravime 1 kremovy kolac.
Toď vsetko
Do toho si pozrieme Vianocne rozpravky pri stromceku a veget, uzijeme si ten cas
Dnes sme prisli z vikendoveho wellnes ,tradicne kazdy rok pred vianocami
Piecť nepecieme, upratujem pravidelne (co iné chceš robiť??), darčeky mam nakúpené, už čakám len na fotoknihy a kalendár...stromček už týždeň stoji, lebo o týždeň ideme na dovolenku, sviatky nebudeme doma...vraciame sa na Silvester....
Momentálne pozeráme rozprávku. Koláče mám objednané tak ako trubičky. Už len pre to pôjdeme. Neupratujem nejak extra. Normálne ako po zvyšok roka. 2 krát do roka príde spraviť generálne upratovanie + tepovanie firma.
23.12 urobíme šalát a kapustnicu a 24.12 už len rezne a vybavené.
V detstve sa každý vrátane mojej mami naháňal, upratoval, piekol ako divý. Všetci nervózny. Tomu sa ja snažím vyvarovať.
Strom je v garáži. Nepečiem. Upratujem priebežne. Dnes som varila obed a boli u nás moji rodičia. V príjemnej atmosfére sme posedeli. A takto budú vyzerať aj moje Vianoce. Žiadne stresy. Naháňať sa pre dátum v kalendári ma prestalo baviť už veľmi dávno. Darčeky v kamenných obchodoch nekupujem a do mesta idem v piatok na divadlo a v nedeľu pôjdem na koncert.
Upratané ako každý týždeň, stromček ešte rastie na záhrade, kúpené koláče odpočívajú v špajzi, jediné čo ešte chcem kúpiť sú salónky ale možno sa na to vykašlem, sladkého máme dosť.
Namiesto upratania som urobila ešte väčší bordel ako sme mali 😂😂😂 ale idem sa do toho pustiť, len čo si urobím čaj. Stromčeky sú práve dokončené, koláče ešte nenapečené, okná neumyvam. Tento rok sa mi nič nechce. Radosť z Vianoc odišla asi spolu s maminou. Ale nestresujem kvôli tomu, že Vianoce sú tu za pár dní. Čo stihnem urobiť, tak urobím a čo nie, tak kašlem na to.
Poriadok v dome udržiavame celý rok. Stromček sme ešte nekupili, ani nič nepiekli, nakoľko sme sa boli vyhriať na dovolenke a vrátili sme sa včera. Žiadne stresy nebudú. Piecť budem, keď sa mi bude chcieť. Hlavne, aby sme boli zdraví.
Predpokladam, ze Vianoce budi aj bez umytych okien.
Takze s pripravami super, darceky mame, v bordeli nezijeme zvycajne (okna ignorujem), pecie nam aj mojej svokre moja mama, pre ktoru je to najvacsi darcek, takze aktualne lezim v posteli, citam knizku a muz robi s malym stromcek 🙂 a bude vsetko nachystane, uz sa neviem dockat stretnutia s rodinou
Vianočný stromček nám stojí ešte od predminulých Vianoc. Koláče si vyzdvihneme čerstvo upečené 23 december a ostatné veci sú mi ukradnuté. Žrádielko by sme robili tak či tak, či by boli Vianoce alebo nie a nič navyše neriešim. Darčeky si nekupujeme takže zostala len rodinná pohoda a chill. Musím vyhrabať už na spotify playlist vianoce s hektorom :D
Nijako. Ležím na gauči a nič nemám pripravené ani napečené. Stromček nekúpený.😁 Ale mám aspoň darčeky. Upratovať sa v žiadnom prípade nejako zúrivo nechystám. 😁