Ako správne vypražiť rybu?

astera
18. dec 2013

Dievčatá som asi nemožná gazdiná,ale každý rok mám zle vypraženú rybu, opadáva mi strúhanka,alebo ju mám rozmočenú. Kupujem mrazenú rybu,aký je správny postup,aby sa obal nerozpadával a bol chrumkavý? Ďakujem za rady....

mima4
18. dec 2013

moj manzel prpravuje naporcovaneho kapra tak, ze spravi zmes bielej muky, korenia, cervenej papriky, do toho obali kapra a tak vypraza.
Uz od vtedy o trojobale nechcem ani pocut. Jeho kapor je fantasticky 🙂

misaelka
18. dec 2013

fuuu toto sa mi nestalo este ... skoda ze si dala otazku a nie diskusiu... skus ju dobre spustit namocit do mlieka 😕 az potom do trojobalu.

lalinko2010
18. dec 2013

uff, ahoj, klasika - múka, vajíčko a strúhanka....
a prečo opadáva strúhanka alebo je rozmočená???? mrazená ryba, buď je zle rozmrazená, že má v sebe ešte "veľa vody" ryba, čiže nie je úplne rozmrazené. nechaj úplne rpzmraziť rybku, potom ju vysuš, buď utierkou klasickou alebo papierovou utierkou.
Dobrú chuť! 😉

bublinka711
18. dec 2013

rybu namočiť do mlieka s kvapkou citróna, tak nechať rozmraziť a pred obalovaním dobre vysušiť, napr. kuchynskou servítkou. Tak to robím ja, zatiaľ nesklamalo 😀

kofoluska
18. dec 2013

Po poriadnom rozmrazeni treba rybu vysusit- napriklad papierovymi utierkami. Pokial je v nej este stale voda, normos rukou ju povytlacaj a znova rybu vysus. To ti vsak pomoze asi len na to, aby neopadavala struhanka. Osobne s mrazenymi rybami nemam dobre skusenosti prave preto, lebo sa rozmocia a nedaju sa pekne pripravit. Radsej kupujem cerstve.

slaskou
18. dec 2013

ja praveze zboznujem opadavajucu struhanku (vysmazenu)....ja vzdy rybu (podla toho ako je zmrazena) necham trochu pod tecucou vodou,aby sa roztopila ta glazura

a aby bol obal pevnejsi,treba obalovat. "dvojmo"..muka,vajce, struhanka,vajce, struhanka

hyta
19. dec 2013

Skús ešte do rozšľahaných vajíčok pridať 1 PL oleja. Mala by potom strúhanka lepšie držať na rybe.

pea87
19. dec 2013

u nas - do mlieka s citronom, vysusit, a potom presne ako napisala @mima4 - muka+cervena paprika+koreniny a vyprazit na masle..lepsieho kapra som nejedla 🙂

minnie55
19. dec 2013

Jednoznacne treba rybku pred obalovanim nechat uplne rozmrazit a poriadne osusit. Zial, niektore mrazene ryby obsahuju viac vody ako masa, takze s ani nedivim, ze mas obal rozmoceny.

stanislavao
19. dec 2013

ja rybu rozmrazujem na kuchynskej bavlnenej utierke, pokvapkam citronom a necham nejaky cas stat. potom sa osoli, okoreni a klasicky obali. nikdy struhanka neopadava. a vyprazam na domacej masti, nie na oleji, lebo ten sa rychlo presmazi. Preco to davate do mlieka? aky to ma vyznam? to som este nepocula. aby vypachla? na to je super citronom pokvapkat.

zaira13
19. dec 2013

nechaj poriadne razmraziť a dôkladne osuš a vyprážaj v rozpálenom oleji 🙂 Ak to aj tak nefunguje tak kúp inú rybu 😉

barboragonova
19. dec 2013

Ja vyprazam v rure,a je to super vsetky su rovnako vysmazene a chrumkave🙂