Dievčatá som asi nemožná gazdiná,ale každý rok mám zle vypraženú rybu, opadáva mi strúhanka,alebo ju mám rozmočenú. Kupujem mrazenú rybu,aký je správny postup,aby sa obal nerozpadával a bol chrumkavý? Ďakujem za rady....
fuuu toto sa mi nestalo este ... skoda ze si dala otazku a nie diskusiu... skus ju dobre spustit namocit do mlieka 😕 az potom do trojobalu.
uff, ahoj, klasika - múka, vajíčko a strúhanka....
a prečo opadáva strúhanka alebo je rozmočená???? mrazená ryba, buď je zle rozmrazená, že má v sebe ešte "veľa vody" ryba, čiže nie je úplne rozmrazené. nechaj úplne rpzmraziť rybku, potom ju vysuš, buď utierkou klasickou alebo papierovou utierkou.
Dobrú chuť! 😉
rybu namočiť do mlieka s kvapkou citróna, tak nechať rozmraziť a pred obalovaním dobre vysušiť, napr. kuchynskou servítkou. Tak to robím ja, zatiaľ nesklamalo 😀
Po poriadnom rozmrazeni treba rybu vysusit- napriklad papierovymi utierkami. Pokial je v nej este stale voda, normos rukou ju povytlacaj a znova rybu vysus. To ti vsak pomoze asi len na to, aby neopadavala struhanka. Osobne s mrazenymi rybami nemam dobre skusenosti prave preto, lebo sa rozmocia a nedaju sa pekne pripravit. Radsej kupujem cerstve.
ja praveze zboznujem opadavajucu struhanku (vysmazenu)....ja vzdy rybu (podla toho ako je zmrazena) necham trochu pod tecucou vodou,aby sa roztopila ta glazura
a aby bol obal pevnejsi,treba obalovat. "dvojmo"..muka,vajce, struhanka,vajce, struhanka
Skús ešte do rozšľahaných vajíčok pridať 1 PL oleja. Mala by potom strúhanka lepšie držať na rybe.
Jednoznacne treba rybku pred obalovanim nechat uplne rozmrazit a poriadne osusit. Zial, niektore mrazene ryby obsahuju viac vody ako masa, takze s ani nedivim, ze mas obal rozmoceny.
ja rybu rozmrazujem na kuchynskej bavlnenej utierke, pokvapkam citronom a necham nejaky cas stat. potom sa osoli, okoreni a klasicky obali. nikdy struhanka neopadava. a vyprazam na domacej masti, nie na oleji, lebo ten sa rychlo presmazi. Preco to davate do mlieka? aky to ma vyznam? to som este nepocula. aby vypachla? na to je super citronom pokvapkat.
nechaj poriadne razmraziť a dôkladne osuš a vyprážaj v rozpálenom oleji 🙂 Ak to aj tak nefunguje tak kúp inú rybu 😉
Ja vyprazam v rure,a je to super vsetky su rovnako vysmazene a chrumkave🙂
moj manzel prpravuje naporcovaneho kapra tak, ze spravi zmes bielej muky, korenia, cervenej papriky, do toho obali kapra a tak vypraza.
Uz od vtedy o trojobale nechcem ani pocut. Jeho kapor je fantasticky 🙂