Ako správne vyprážať rybie filé?

17. dec 2024

Niekde sa píše ze sa filety majú úplne rozmraziť, poutierat, obalit a hneď prazit.a niekde ze sa este namacaju do mlieka a citróna.
Aký spôsob použiť, aby sa mi počas smaženia nerozpadavali?
A môžem taky filet obalit aj 2x (ako syr), aby som mala istotu ze sa nerozpadne?

agajka22
17. dec 2024

zaklad je mat kvalitne file, rozpadavaju sa tie lacnejsie tie su vlastne z kuskov, odrezkov, a preto sa rozpadavaju . Ja rozmrazim uplne, potom servítkou co najviac osusim a klasicky obalim,

nelca84
17. dec 2024

Tak filety alebo file? Filety sa rozmrazuju, vzdy rozmrazim a utriem od prebytocnej vlhkosti. File nekupujem, ale to sa podla mna nerozmrazuje, pretoze to nie je jeden kus masa a rozpadlo by sa to.

bubalea
17. dec 2024

Presne tak, je jedno, ako dobre sa ich budeš snažiť urobiť, ak proste nebudú kvalitné, tak je to prd. 😀 Ale inak ešte som nepočula, aby sa namáčali do mlieka a citrónu. To je pre mňa celkom novinka. 😀

agajka22
17. dec 2024

ano filety a file je rozdiel

tamtamka26
17. dec 2024

@bubalea no, to sa zvykne namáčať "živá" ryba do mlieka, ale o citróne neviem ani ja 😀 asi si autorka pomýlila viac vecí, ako aj pojem filé a fileta....

janci27
17. dec 2024

my kapra namacame do mlieka a cesnaku a nechame takto do druheho dna. Ale mrazene file sa nenamaca do mlieka

saxana000
17. dec 2024

File vobec nenamacam.vytiahnem ho na hodinu poriadne nasolim a na tanieriku vratim do mrazaku.potom uz len vecer vyberiem obalim a na prudko rozpalenom oleji vyprazam.

simca06022011
17. dec 2024

FILE = nerozmrazoat, max trochu aby slo oddelit, obalit a vyprazat. Filety ked su riadne, sa nromalne rozmrazuju... macame v mlieku = podla druhu ryby. Mavame nase ulovene ryby, ktore predtym este aj v cistej vode plavali, cize tie nam vobec netreba namacat do mlieka. Filety teda oklepem od vody, nasolim, obalim a vyprazam.
Niekto maca v mlieku, kvoli chuti, alebo ostane ta textura vraj ina.. neviem🙂 citron davame k vyprazanej rybe ako prilohu... na pokvapkanie ;)

h2
17. dec 2024

Do mlieka sa zvykne namáčať kapor, ak má príchuť po bahne, mlieko to zvykne stiahnuť. Pri filé, ani pri filetách to nie je potrebné.

macekovam
17. dec 2024

ja kupujem aliassku tresku..aj teraz pojdem do tesca.. na noc ju dam do mlieka... celu ponorim.. nasolim.. rano necham stiect.. a klasicky obalim a bysmazam.. ak treba tak pred pecenim este obalim v struhanke a vysmazim..

zuzinka888
17. dec 2024

Ja davam 4obal- filety- muka vajce struhanka a opat vajce a sup do oleja- mnam.

autor
18. dec 2024

Dobre ženy, nos teraz keď muž kúpil aj tie kocky rybacie, neviem ako sa to vola, to mam ako smazit? Oni niesu jeden celistvý kus ze? Oni sú pozliepane kusy? Bude sa mi to pri smaženi rozoberať? Ako ich treba rozmraziť?

autor
18. dec 2024

A napríklad som videla video kde ženská obalila file dvakrát len v múke (ochutenej so skrobom), bez vajca bez strúhanky, dala smazit. Vyzerali celkom dobre. Toto ste uu niektora skúšali?

h2
18. dec 2024

Bežne robievam filé, alebo skôr filety, z tresky, v paprikovej múke. Predtým to rozmrazím a dobre osuším (zvyknem aj vytlačiť prebytočnú vodu). Pozri na nete "Filé na mlynársky spôsob".