Ahojte, je nedeľa a chcela by som pripraviť rezne. Nie, že by som ich nikdy nerobila, trojobal je dobrý, ale nie sú obvykle dostatočne mäkké a sú dosť mastné. Čo proti tomu? Na akej teplote ich vyprážete a na oleji alebo na masti? Kedy sa viac podaria? Ďakujem.
@alexandra2710 Prosím a to ich vyprážaš na masti alebo na oleji?
@gabi1234 ahoj. O ake rezne ide? Bravcove? Ja robievam len kuracie, nevyklepavam ich, ostanu tak stavnate a makke, smazim na oleji pomaly na strednom az miernom ohni. Do misky, do ktorej ich po upeceni ukladam, davam niekolko servitok, aby vpili prebytocny olej, potom servitku spod nich vytiahnem. Kolko oleja davas do panvice? Ja hodne.
@gabi1234 ja dávam na rezne nakrájané masko na noc do mlieka do chladničky, majú potom potom inú, lepšiu chuť. A pri vyprážanie používam radšej olej a vyprážam na miernom ohni a zakryte. Potom ich ukladám buď na kuch. papier. utierky, alebo krajec chleba.
rezne treba vyklepat velmi jemne, aby neboli prilis tenke. Osolit a okorenit TESNE pred obalovanim. Jemne obalit v muke, sup do vajca, potom do struhanky, velmi netlacit, len jemne nechat obalit. Potom hned na rozpaleny olej alebo mast, pricom stisit na najslabsie. Pomaly vyprazat najprv z jednej strany, potom z druhej strany, neodporuca sa obracat viackrát. Netreba nechat vyprazit uplne do tmava. Potom vybrat na tanier so servítkou, ktora vpije prebytocny tuk.
Vraj sa robi aj tak, ze vyprazene hned namacaju na okamih do vody, ktora stiahne tuk, ale este som to neskusala.
Podla mna je jedno, ci na masti, alebo na oleji, niektori odborníci odporucaju zo zdravotného hladiska tak, ini onak. Na masti vyprazene maju trosicku inu chut.
Ja robievam rezne aj tak, ze nedavam do struhanky. Do vajicka pridam rozpuceny cesnak. Rovno z vajicka sibnem rezniky (robim ich take mensie) na rozpaleny olej. Su vyborne, moja rodina ich ma radsej ako klasicke so strúhankou.
Ja robievam rezne bravčové alebo kuracie . Kuracie len jemno naklepem ozaj len tri krát klenem len tak jemnúčko. Rezne bravčové normálne naklepávam. Potom mäso len z jednej strany nasolím a obaľujem v trojobale: múka, vajce, strúhanka. Vysmážam ich na horúcom oleji na elektrickom variči nie na plno ale o stupeň nižšie a kuracie vysmážam o tri stupne nižšie aby sa to dobre pri kosti usmažilo aby neišla krv. Ostatne rezne vysmážam klasicky na tom silnejšom ohni o jeden stupeň nižšie. My máme radi také šťavnaté mäsko, nie moc vysušené. Obraciame len dva krát ale niekedy aj viac krát podľa potreby a smažíme do zlatova nie moc do tmava. A ukladám ich do misky so servítkom aby odsal olej. A my smažievame iba na rastlinnom oleji. Ešte som na masti neskúšala.
to, že sú veľmi mastné, spôsobuje jedine to, že ich dávaš do príliš málo rozohriateho oleja. Zapni silnejší stupeň na sporáku ako obvykle a isto budeš mať lepší výsledok. A keď rezne dovyprážaš, daj ich do nádoby, ktorá bude vystlaná papierovými kuchynskými utierkami alebo servítkami. A po každej vrstve rezňov naukladaj na rezne opäť obrúsky atď. Potom pred podávaním samozrejme z tej nádoby všetky tie papierové utierky povyberaj 😀
@gabi1234 vacsinou naoleji...ale ked mam mast,tak miesam olej a mast..viac oleja ako masti 🙂 my uz mame hotovo...a salat zemiakovy fajny k tomu 😉
Baby a nevlhnu vam tie rezne? Nase nie su nikdy chrumkave aj ked ich robime, ako tu vacsina popisujete. Teda po doprazeni chrumkave su, ale o chvilu , kedze su horuce, proste zvlhnu, a este aj ta struhanka zlieza. Niekde robime, ale nevieme kde.
Ja vyprážm na oleji, a po vypražení položím na vrstvu servítok - aby olej odtiekol. Moc často nerobím tieto rezne - podĺa mňa mastné. Raz za 3 mesiace stačí.
@lilitela no to, ze zvlhnu, je normalne. Je to tak bohuzial u vsetkeho vyprazaneho. Vyprazane veci sa musia robit tesne pred podavanim a jest sa hned... ak teda chces, aby chrumkali 🙂
Aby rezne boli mekucke a stavnate treba ich vzdy pripravovat z cerstveho (nemrazeneho) mäsa. Bravcove rezne krajam trosku hrubsie - aby po rozklepani neboli prilis tenke. Kuracie prsia rozkojim na polovicku a len velmi jemnucko naklepem (niekedy vobec) . Bracove rezne iba osolim a poprasim trosku vegetou - obalujem v trojobale (1 vrstva) - vyprazam na jemne rozpalenom oleji (mierny plamen). vyberám ich na papierovú servítku ktorá odstrani prebytocny plej.Na vyprazanie sa mi najviac osvedcila "fritéza" kde rezen po upecení aj "odkvapkal" a bol takmer vzdy jemnucko chrumkavý.
@gabi1234 Ja keď som začala sama variť, tak som vždy mala tvrdé rezne(bravčové), ja som sa tak snažila, aby boli dosť mäkké, že som ich toľko smažila až boli tvrdé a mamina mi poradila ako to robí ona. Rozohrejem si olej alebo masť, to je jedno a opražím z jednej strany a hneď aj z druhej aby sa zatiahli, znížim teplotu na polovicu a smažím 5 minút z jednej strany a 5 minút z druhej strany, hotovo. Ten olej nemám zas tak prehriaty aby mi rezne nehoreli, keď ich tam vkladám, lebo vtedy by sa osmažila strúhanka a vnútri by to ešte nebolo. Keď ich tam vkladám, tak sa to má smažiť aj bublať, ale nesmie to horieť. Tiež mi dlhšie trvalo, kým som na to prišla ako to bude najlepšie.
@wiccawicca Neviem, kde si túto diskusiu vyhrabala, ale je 7 rokov stará.
@gabi1234 rezne treba robiť prikryté pokrievkou 👌
@gabi1234 mala som rovnaký pbl. Pomohlo prikryť pri smazeni druhej strany. Teda: trojobal klasika. Do rozpáleného oleja/masti dáš rezne. Keď budú už trošku hnede, trosku znížiš plameň, vypražíš do zlatista. Pridáš plameň, rezne otočíš na druhú stranu ( musí byť opäť naplno plyn,aby sa ti neprilepili na dno panvice), a prudko opečieš. Keď bude druhá strana trosku hneda, ...prikryješ pokrievkou a stišiš plameň, takto dopražíš. Hotové dám do hrnca vystlaneho kuch. utierkami- to ale nema vplyv na mäkkosť.
Veľa tipov dali gazdinky, poskusaj, niečo sadne ;)
@h2 áno, je stará ale snáď neexistuje časový limit na prispenia do diskusie, ja som na príspevok natrafila dnes a myslím, že rezne sa robia bežne aj teraz, možno to niekomu pomohlo, ja som si tiež prečítala ako to robia iné ženy a tiež sa v niečom inšpirujem ak sa mi niečo nedarí.
@gabi1234 ja ich smazim na miernom ohni...a niekolkokrat otacam...stale davam trojobal dvakrat: muka,vajce,muka,vajce,struhanka...a ked su usmazene...vyberam ich do nadoby,kde je maly tanierik otoceny hore dnom,abx stiekla prebytocna mast 🙂 a dnes tiez budu 🙂